İŞGÜCÜ PİYASASI KOORDİNASYON KURULU’NDAN BAŞKAN SEÇER’E ZİYARET

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi tarafından kurulan ‘İşgücü Piyasası Koordinasyon Kurulu’nun üyeleri, projelerini sunmak üzere Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette, üniversiteler ve ilgili kuruluşlarla yapılan çalışmalar ve planlanan projeler hakkında bilgiler verilirken, üniversiteler ve sektör temsilcileri ile Büyükşehir Belediyesi arasında sürdürülebilir iletişim sağlamanın önemi üzerinde duruldu.

Ziyarette; Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, Mersin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Yüceol, Tarsus Üniversitesi Kariyer ve Mezun Ofisi Koordinatörü Dr. Nazmiye Pekkan, Toros Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Feyruz Usluoğlu, Çağ Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Koordinatörü Öğretim Görevlisi Eda Kayhan, Migros İnsan Kaynakları Müdürü Koray Özdemir, Toros Tarım İnsan Kaynakları Yetkilisi Aslı Durmuşoğlu, Çağ Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Eda Yaşa Özeltürkay, Mersin İl Milli Eğitim Şube Müdürü Yılmaz Gündoğan, TOBB Mersin Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Ayla Harp, Mersin İl Milli Eğitim Kariyer Merkezi Yetkilisi Betül Turhan, MTSO EKAV Başkanı Çağatay Güneş yer aldı.

Ziyarette, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada tarafından Kariyer Merkezi koordinasyonunda gerçekleştirilmesi planlanan ‘Online Kariyer Günleri’ ve ‘Askıda Kariyer Projesi’ anlatıldı. Kariyer Merkezi’nin proje ortaklarını ise Mersin Üniversitesi, Tarsus Üniversitesi, Çağ Üniversitesi, Toros Üniversitesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Akdeniz İhracatçı Birlikleri, Eğitim ve Kalkınma Vakfı ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği oluşturuyor.

Büyükşehir’in Kariyer Merkezi rol model oldu; İl Milli Eğitim bünyesinde bir Kariyer Merkezi kuruldu

Türkiye’de ilk defa Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda kariyer merkezleri bir araya geldi. Bu buluşmalarda Büyükşehir’in Kariyer Merkezi rol model oldu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bir kariyer merkezi kuruldu. Merkez, Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi ile işbirliği içerisinde çalışmalarını sürdürecek.

Kariyer Merkezi öncülüğünde planlanan projeler

Türkiye’de ilk defa bütün üniversitelerin de katılımıyla 6 oturum 18 konuşmacı ile Online Kariyer Günleri’nin 6-7 Mayıs’ta yapılması planlandı. Askıda Kariyer Projesi kapsamında da üniversite son sınıf öğrencileri ve meslek lisesi son sınıf öğrencilerinin iş arama becerisini geliştirecek bir proje planlandı. 5 eğitim başlığında 7 eğitmen tarafından gerçekleştirilerek proje kapsamında işveren üst kuruluşları işbirliğinde firma buluşmaları yapılacak. Proje için ilk etapta 75 öğrenci hedefleniyor.

Türkiye’de Mersin’den 7 meslek lisesi, Avrupa’dan 5 meslek lisesi ile yürütülen AB projesi kapsamında Kariyer Merkezi’nin moderatörlüğünde Nisan ayının sonunda da bir eğitim planlandı. Tüm projelerin pandemi koşulları göz önünde bulundurularak online platformlar üzerinden gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir