Başkan Yılmaz: “Birlikten Kuvvet Doğar”

Spor Kulübü bünyesinde açtığı güreş branşı ile güreş alt yapısını güçlendiren Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Zafer Haftası’nda gerçekleştirdiği Geleneksel Karakucak Güreşleri’ni 3 gün boyunca hemşehrileriyle buluşturdu.

Toroslar Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Geleneksel Karakucak Güreşleri’, 810 pehlivanın katılımıyla gerçekleşti.

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla Ayvagediği, Soğucak ve Gözne Mahalleleri’nde üç gün üst üste süren güreşler, kıyasıya mücadeleye sahne oldu.

Türkiye Yıldızlar Şampiyonası’na da ev sahipliği yapan Toroslar Belediyesi, Türkiye’nin dört bir yanından sporcuları, güreş camiasının önemli isimlerini ve güreş severleri Toroslar’da ağırladı.

Minikler, yıldızlar ve büyükler kategorilerinde yapılan güreşler, büyük bir spor organizasyonu olmasının yanında güzel bir turizm aktivitesi de oldu. Güreş alanını dolduran vatandaşlar, güreş müsabakaları ile heyecan dolu dakikalar yaşadı.

Baş pehlivanların da yer aldığı güreşlerde dereceye giren sporcular, madalya ve para ile ödüllendirildi.

Başkan Yılmaz: “Birlikten Kuvvet Doğar”

Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, Türk sporu güreşin gelecek nesillere aktarılması için her türlü gayreti gösterdiklerini söyledi.

Milli sporların gelişmesinde bu tür etkinliklerin önemli katkılar sağladığına dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Heyecan dolu güreş müsabakalarını, Zafer Haftası kapsamında şenliğe dönüştürdük. Bu organizasyonlar, tarihi değerlere ev sahipliği yapan ilçemizin ve kentimizin tanıtımına da katkı sağlamaktadır” dedi.

Güreş müsabakalarına katılan tüm sporculara teşekkür eden Başkan Yılmaz; “Zafer Haftası’nda düzenlediğimiz Karakucak Güreşlerimizi, 3 gün boyunca hemşehrilerimizle buluşturduk. Amacımız, ata sporumuzu yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bu müsabakalarda çocuklarımızın ve gençlerimizin internet ortamında değil, er meydanında boy göstermesi bizleri de mutlu etti. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Bizler onların emanetçileriyiz. Birliğimiz ve beraberliğimiz daim oldukça bu vatan ebediyen Türk yurdu olacaktır. Nazlı bayrağımız ebediyen dalgalanacaktır. Birlik ve beraberliğimiz daim olsun” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir