‘Üreten istihdam sağlayan iş insanlarımıza destek verilmeli’

Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Başkanı Coşkun Doğmuş, asgari ücret ve dövizdeki artışları değerlendirdi.

Asgari ücret konusunda çalışanların mutlu olacağı bir rakam belirlenmeli diyen Mersin Yatırımcı İş İnsanları Derneği (MERYAD) Başkanı Coşkun Doğmuş, “Ancak bu rakam belirlenirken işverene getireceği yükler de hesaba katılmalı. Vergi indirimi, destekleme, SGK prim desteği gibi işvereni de rahatlatacak adımlar atılmalı. Aksi halde girdi maliyetleri her geçen gün artan işveren, bir de asgari ücret artışıyla karşı karşıya bırakılmamalıdır. İşveren desteklemesi yapılmadığı takdirde işverenler, çalışanlarla yollarını ayırmak zorunda kalabilir. Bu nedenle iki tarafı da düşünerek adımlar atılmalı” dedi.

Dövizde yaşanan artışın üreticiler açısından zorlayıcı olduğunu dile getiren MERYAD Başkanı Doğmuş, “Üreticilerimiz, siparişe göre hammadde alıyor. Dolar 7 TL ve sipariş alıyor, hammaddeyi, stoklamadan dolar 15 lirayı zorluyor. Hammadde maliyetleri iki katına çıkıyor. Üretici bu durumun altından nasıl kalkacak. Dövizde sabitleme yapılamazsa bu durum üretimden ihracata her alanda iş insanlarımızı zorlayacaktır. Üreten istihdam sağlayan iş insanlarımıza destek verilmeli” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir