MSK ERKEK BASKET EKİBİ, ÖNÜNDEKİ MAÇLARA HAZIRLANIYOR

Misli.com Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden ve bazı oyuncularının Covid-19 testlerinin pozitif olması nedeniyle karantinada olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü (MSK) Erkek Basketbol Takımı, karantina sürecinin tamamlanmasının ardından antrenmanlara başladı. Takım halinde gerçekleştirilen ilk antrenmanda MSK Erkek Basketbol Takımı’nda morallerin yüksek olduğu gözlemlenirken, antrenmanda kondisyon çalışmaları yapıldı.
8 gün içerisinde 3 farklı karşılaşmada ter dökecekler
Karantina sürecinde oldukları için geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirilecek karşılaşmaları ertelenen MSK Erkek Basketbol Takımı, 8 gün içerisinde 3 farklı karşılaşmada ter dökecek. İlk olarak 15’inci hafta mücadeleleri kapsamında 9 Ocak’ta saat 17:30’da Mersin Edip Buran Spor Salonu’nda Akhisar Belediye Basketbol Takımı ile karşılaşacak olan MSK Erkek Basketbol Takımı, 12 Ocak’ta saat 14:00’te 13’üncü hafta mücadeleleri kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’u evinde konuk edecek.
17 Ocak’ta ise 14’ncü hafta mücadeleleri kapsamında İzmir Altındağ Atatürk Spor Kompleksi’nde saat 17:00’de Bornova Belediyesi Karşıyaka ile karşı karşıya gelecek olan MSK Erkek Basketbol Takımı, arka arkaya gerçekleştireceği mücadelelerde galibiyet arayacak.
“Üç maçın ikisini evde oynayacak olmamız çok büyük bir avantaj”
MSK Erkek Basketbol Takımı Baş Antrenörü Hikmet Şahin Ateşdağlı, 7 oyuncularının Koronavirüs’e yakalandığını ve bu nedenle de bir haftadan fazla eksik antrenmanlarının olduğunu ifade ederek, Atakan Erdek’in dışında tüm oyuncular ile antrenmanlara yeniden başladıklarını belirtti. Ateşdağlı, “Şimdi tam takıma yakın bir antrenman yapıyoruz. Samsun maçından sonra yakaladığımız ivmeyi bir hafta içerisinde oynayacağımız üç maç ile tekrar yukarıya taşımak istiyoruz” dedi.
Peş peşe oynanacak 3 maça yoğun bir şekilde hazırlandıklarını söyleyen Ateşdağlı, “Play Off’ta da üç günde bir maç oynayacağız. Takımı motive etmemiz gerekiyor. Bu üç maçın ikisini evde oynayacak olmamız çok büyük bir avantaj. Özellikle Akhisar ve Kocaeli maçları pazar ve çarşamba günleri iç sahada oynanacak. Burada muhteşem seyircimizin desteği çok önemli. Onların desteği ve bize itici güç olmaları ile beraber bu kondisyon açığını ortadan kaldıracağız diye düşünüyorum. Tüm çalışmalarımız bu yönde. İnşallah bunun meyvelerini de sahada kazanarak alırız” ifadelerini kullandı.
Ateşdağlı, Ali Tuncer’in transferiyle ilgili de açıklamalarda bulunarak, “Uzun oyuncu rotasyondaki eksiğimizi ortadan kaldırmamız gerekiyordu. Rotasyonumuzu genişletmemiz gerekiyordu. Ali, bu ligi bilen daha önce oynamış sert bir oyuncu. O sertliği bize katacağını düşünüyoruz; özellikle antrenman kalitesi anlamında. İnşallah bu da bizim faydalı bir şekilde yukarıya taşınmamıza yardımcı olacaktır” diye konuştu.
“Muhteşem bir taraftar var”
Son haftalarda elde ettikleri galibiyette büyük bir pay sahibi olan Mersinli basketbol severler ve MSK seyircisi ile alakalı da düşüncelerini dile getiren Ateşdağlı, şunları söyledi:
“Muhteşem bir taraftar var. Seyircimizin bize olan desteğini; oynadığımız maçları kazanarak, güzel basketbol oynayarak, onlara güzel basketbol seyrettirerek bunu hep beraber bir bütün olarak yukarıya taşımamız gerekiyor. Mersin zaten basketbolu bilen bir şehir, Mersin seyircisi basketbolu bilen bir seyirci. Keyif aldıkça daha ateşli bir şekilde sahada bizimle birlikte oluyorlar. Bu da bizi daha çok ateşliyor. Hep beraber daha yukarıya doğru hareket ediyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir