AVRUPA HAREKETLİLİK HAFTASI DOLU DOLU GEÇİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, “Avrupa Hareketlilik Haftası”nı dolu dolu etkinliklerle geçiriyor. Bisiklet kullanımının ve yaya yollarının artırılmasının, vatandaşların motorlu araçlar yerine alternatif ulaşım metotlarıyla seyahate yönlendirilmesinin amaçlandığı haftada, farkındalığı artıracak ve bilinçlendirici etkinlikler gerçekleştiriliyor.
Hafta kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ düzenlendi. Sahil boyunca rengarenk kıyafetleriyle bisiklet süren kadınlar, sürdürülebilir ve aktif bir ulaşım farkındalığı için pedal çevirdi.
Pedallar temiz ulaşım için çevrildi
Bisiklet yollarının attırılması, bisiklet park alanlarının yapımı, yeşil alanların geliştirilmesi, engelli rampalarının arttırılması, toplu ulaşımla seyahat alışkanlığının çoğaltılması ve buna bağlı olarak karbon emisyon oranını azaltmak, bisiklet ve yaya ulaşımında teşvik ve farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen hafta kapsamında, bisiklet ulaşımının ön plana çıkartılması hedeflendi. Her yıl düzenlenen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ için Mersinli kadınlar, süsledikleri bisikletleriyle ve rengarenk kıyafetleriyle, başlangıç noktası olan Yenişehir Uğur Mumcu Parkı’nda buluştu. Bisikletlerini; ‘Bisikletliyi Fark Et, Yolu Paylaş’, ‘Kadın Sokağa Çıkarsa Dünya Değişir’, ‘Bisikletli Ulaşım Haktır’, ‘Egzoz Kokusuna Karşı Parfüm Kokusu’ yazılı pankartlarla da süsleyen yüzlerce bisikletsever, 9,4 kilometrelik rotada Soli Pompeiopolis Antik Kenti’ne kadar pedal çevirdi.
Soli Pompeipolis’e bisikletleriyle ulaşan kadınları, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi’ne bağlı Kent Orkestrası karşıladı. Rotanın son noktası olan Soli Pompeipolis’te mola veren katılımcılar, tarihe eşlik eden ortamda hem dinlendi, hem de konser keyfi yaşadı.
Etkinlik kapsamında ayrıca Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi bünyesinde Soli Pompeiopolis Antik Kenti’nde üretici kadın stantları da açıldı. Kadınlar hem haftanın önemi için bir araya geldi, hem de el emeği göz nuru ürünlerini sergileyerek satışa sundu.
“Bisiklet farkındalığını yaratmak için bu etkinliğe katılıyoruz”
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na katılan Sınıf Öğretmeni Süheyla Yüksel, “Mersin Bisikletli Kadınlar Grubu’ndayım. Aynı platformda arkadaşlarımızla çalışıyoruz. Bisiklet farkındalığını yaratmak için bu etkinliğe katılıyoruz. Bugün tüm dünyada, 42 ülkede ve şu anda Türkiye’de 200 şehirde aynı anda kutlanmakta. Mersin Büyükşehir Belediyesi çok büyük destek oluyor, teşekkür ediyoruz kendilerine. Hem katkı sunuyorlar, hem de bisiklet yollarımızı çok genişlettiler” dedi.
Gençler Skate Park’ta kaykay ve paten sürdü
Aynı gün etkinlikler kapsamında bir durak noktası da Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi koordinesinde, Kültür Park içerisindeki Skate Park’ta düzenlenen scooter, paten ve kaykay şöleni oldu. Son yıllarda gençlerin oldukça ilgi gösterdiği kaykay, paten ve akrobasi dalında, bisiklet kullananların güvenli sürüş yapabilmeleri için kazandırılan Skate Park’ta gençler görsel şölen sundu.
Eski Dağ Bisikleti Milli Sporcusu Metin Yıldız, “Burada gördüğünüz gençlerin hepsi, bizim ekip halinde kullandığımız Skate Park’da spor yapan gençler. 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik haftası dolayısıyla buradayız. Böyle bir aktivitede gençleri bir araya getirdiği için de Başkanımız Vahap Seçer’e buradan teşekkür ediyorum” dedi.
“Böyle etkinliklere ihtiyacımız vardı”
Skate Park’ta bir araya gelen gençlerden Yusuf Hacıoğlu, “Çok güzel bir etkinlik oldu. Bayağıdır böyle etkinliklere ihtiyacımız vardı. Böyle etkinliklerde herkes eğleniyor, burada toplanıyoruz. Okulun stresi var, sınavlar yaklaşıyor. Burada toplanıyoruz, stresimizi atıyoruz, kay kay yapıyoruz, kendimizi geliştiriyoruz. Vahap Amca’ya çok teşekkür ederim” diye konuştu.
Mehmet Yılmaz da “12 senedir paten sürüyorum. Profesyonel patenciyiz. Bu etkinlikten dolayı Vahap Başkanımıza teşekkür ediyorum. Çok sevindik, mutlu olduk” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir