‘Eren ailesinin evine baskın düzenlenerek gözaltına alınmasının nedenleri nelerdir?’

HDP Mersin Milletvekili, Ekonomi ve Tarım Politikalarından Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı Dr. Rıdvan, Mersin’de yaşayan Eren ailesinin evinin sürekli polisler tarafından basılmasını TBMM gündemine taşıdı.
HDP Mersin Milletvekili Dr. Rıdvan Turan, konuyla ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması için soru önergesi verdi.
Dr. Rıdvan Turan soru önergesinde şunları söyledi: “Mersin’in Akdeniz ilçesi, Güneş mahallesinde ikamet eden dengbej Ramazan Eren, eşi Emine Eren ve çocukları Ferhat Eren isimli yurttaşların evlerine düzenli olarak polisler tarafından baskın yapılmaktadır. Mersin emniyet görevlileri, düzenli aralıklarla Eren ailesinin evine sabah erken saatlerinde baskın yapmaktadır. Evde biri %90 diğeri %50 engelli raporu olan bir yaşlı ve bir genç yurttaşımız başta olmak üzere Eren ailesi bu baskınlardan mağdur olduklarını ifade etmektedir. Ayrıca Eren ailesi, emniyet görevlilerinin ellerinde suç teşkil edebilecek bir delil olmadan sürekli gözaltına alınıp serbest bırakılmalarının insan hakkı ihlali olduğunu savunmaktadır. İçişleri Bakanlığı Eren ailesi üzerindeki emniyet birimlerinin baskısını ortadan kaldırma konusunda ivedilikle adım atmalıdır.”

Dr. Rıdvan Turan önergesinde şu sorulara yer verdi:
1) Eren ailesinin evine baskın düzenlenerek gözaltına alınmasının nedenleri nelerdir?
2) Eren ailesinin evlerine baskın düzenlenerek gözaltına alınıp serbest bırakılmaları hakkında Bakanlığınızın herhangi bir bilgisi var mıdır?
3) Eren ailesinin sürekli gözaltına alınmasında; Ramazan Eren’in Kürt halk ozanı olarak bilinen dengbej olması ve Emine Eren’in barış annesi olmasıyla bir ilgisi var mıdır?

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir