DOST KAPIMIZ TÜM HASTA VE YAKINLARINA HER DAİM AÇIK

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Sosyal Hizmetler Dairesi bünyesinde hayata geçirdiği ‘Dosthane’ hizmeti ile uzak ilçelerden kent merkezine gelen hasta ve yakınlarını ağırlamaya devam ediyor. Büyükşehir’in bu hizmeti, hastalık sürecinde uzak ilçelerden kent merkezine gelen ve kalacak yeri olmayan vatandaşlara derman oluyor.
18 Ocak 2021 tarihinde hayata geçirilen proje ile toplamda 1.387 hasta ve yakını, Büyükşehir’in konaklama hizmetinden yararlandı. Projede; hasta ve yakınlarına konaklama dışında sabah kahvaltısı, akşam yemeği ve hastaneye servis hizmeti de sunuluyor. Ayakta ya da yatarak tedavi gören hasta ve yakınları 30 gün, Onkoloji servisinde tedavi gören hasta ve yakınları ise 45 gün boyunca hizmetten faydalanabiliyor.
Yumuşak: “Dost kapımız her zaman için herkese açık”
Uzak ilçelerden tedavi için hastanelere gelen hasta ve yakınlarını ağırladıklarını söyleyen ‘Dosthane’ Sorumlusu Dila Yumuşak, “Hizmete girdiğinden bu yana 645 hasta ve 742 hasta yakını olmak üzere, toplamda 1.387 misafirimizi burada ağırladık. Dosthane’de sabah kahvaltısı, akşam yemeği, psikolojik ve sosyal destek hizmetimiz ile otel ve hastane arasında transfer hizmetimiz var. 18 yaşın üzerinde hastamız varsa bir refakatçi, 18 yaşının altında ise 2 refakatçi konaklayabiliyor” dedi. Uzak ilçelerden gelen ve konaklama sıkıntısı yaşayan vatandaşları, evlerindeki rahatlığı aratmayacak şekilde ağırladıklarını kaydeden Yumuşak, “Yoğun bakımda tedavi gören, onkoloji tedavisi gören misafirlerimiz de oluyor. Onların tedavileri çok daha uzun sürüyor. Biz onları da burada ücretsiz ağırlıyoruz. Psikoloğumuz her hafta geliyor, misafirlerimizle talepleri doğrultusunda görüşmeler gerçekleştiriyor. Bir ihtiyaçları olduğu takdirde bizlere ulaşabiliyorlar. Dost kapımız her zaman için herkese açık. Misafirlerimizi burada ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Ne zaman isterlerse bize başvuruda bulunabilirler, memnuniyetle onları ağırlarız” dedi.
“Kendi evimizden bile daha rahat”
Onkoloji servisinde tedavi gören eşi Fadime Kılınç’la birlikte Bozyazı’dan kent merkezine geldiklerini belirten Abdulkadir Kılınç, “Çiftçilikle uğraşıyoruz, dar gelirliyiz. Büyükşehir’in burada verdiği hizmet nimet değil, ganimettir aslında. Eskiden hastalarımız olduğu zaman, geliyorduk muayene oluyorduk. Otellerde sürünüyorduk, her şey paralıydı. Şimdi ise buraya geldik, evimizden daha rahatız. Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Personeller iyi ilgileniyor, çok memnunuz. Sabah kahvaltımızı veriyorlar, öğlen yemeğimizi veriyorlar, bizler için bulunmaz bir nimet” diye konuştu.
Bir aydan fazla bir süre misafir edildiklerini dile getiren Kılınç, “Rahat ettik, buradan hastaneye gidip geliyoruz, servisi var, saatinde geliyor, hastaneye götürüp getiriyor. Biz burada gurbetlik çekmedik. Erdemli’de kardeşim var. Erdemli’ye gidip gelmekten veya otellerde bir sürü parayla kalmaktan daha iyi. Kendi evimizden bile daha avantajlı oldu. Hiçbir yer bu kadar ilgi alaka göstermezdi, bu imkânlar olmasa biz burada perişandık” dedi.
“Daha önceleri günübirlik köye dönmek zorunda kalıyorduk”
Gülnar’dan muayene için kent merkezine geldiğini, ancak doktoru tarafından kendisine 30 günlük bir tedavi öngörüldüğünü söyleyen Hasan Yıldız, “Dosthane’de sabah kahvaltımızı, akşam yemeğimizi veriyorlar. Hastaneye gidip tedavimizi olup dönüyoruz. Çok rahatız burada. Velinimet bu. Bizim gibi imkânı olmayan kişiler için çok iyi. Ben burada evimden daha rahatım. Temizliği olsun, ikramı olsun, getirip götürmesi, yeme içmesi; parasal yönden işin içinden çıkamazdık. Daha önceki yıllarda hasta olduğumuzda günübirlik gelip, kalacak yerimiz olmadığından köyümüze tekrar dönüyorduk. Ameliyat oluyorduk, günübirlik dönüyorduk. O yüzden bu çok büyük bir hizmet. ‘Herhangi bir ihtiyacınız olursa söyleyin’ diyorlar. Büyükşehir Belediyemizin hizmeti olduğu için de memnun oluyoruz, cebimizden 5 kuruş çıkmadan gelip gidiyoruz” ifadelerini kullandı.
“Büyükşehir’in dost kapısının açık olması bizleri çok memnun ediyor”
Mut ilçesinden tedavi için kent merkezine geldiğini söyleyen Fatma Göz, “Hizmet çok güzel, çok memnun kaldık. Önceleri düşünürdük, ‘Nerede kalacağız, ne yapacağız?’ diye, ama burayı duyunca memnun olduk. Yemeğimiz iyi, rahatımız iyi. Daha önceki yıllarda geldiğimizde kalamıyorduk, gelip geri dönüyorduk. Zor oluyordu, ama şimdi çok memnunuz. Haftada 2 gün tedavi alıyorum, almadığım zaman da burada kalabiliyorum” diye konuştu.
Fatma Göz’ün eşi Mehmet Ali Göz ise, “Allah razı olsun, rahat ediyoruz, getirip götürüyorlar. Arkadaşlar iyi. Daha önceki dönemlerde böyle bir şey duyup görmemiştik. Sosyal belediyeciliğin amacı budur, Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Hizmet başka bir şey. Bundan iyisi can sağlığı. Büyükşehir’in dost kapısının açık olması bizleri çok memnun ediyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir