BAŞKAN SEÇER: “SÖZLEŞMELİ PERSONEL İÇİN MECLİS’İN VE BAKANLIĞIN ONAYI LAZIM”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Ocak ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis Toplantısı’nda; birimlerden gelen 1 ve komisyonlara havale edilen 1 olmak üzere toplam 2 madde görüşülerek oylandı.
Komisyonlardan gelen madde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan sözleşmeli personel ve boş olarak tahsis edilen kadroların ücretlerinin belirlenmesi maddesi oldu. Birimlerden gelen madde ise Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) arasında orman yangınlarının önlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi amacıyla yapılacak iş birliği protokolüydü.
“30 civarında sözleşmeli personel almışız”
Mevcutta bulunan 74 sözleşmeli personelin ücretinin belirlemesi ve 2023 yılında 123 boş tahsis edilen kadroların ücretinin belirlenmesi görüşülen maddeler arasındaydı. Söz konusu maddenin 123 sözleşmeli personel alma hakkı doğurup doğurmayacağının sorulması üzerine Başkan Seçer, “Bizde 74 sözleşmeli personel var. Yanılmıyorsam geldiğimizde 42 sözleşmeli vardı. Demek ki bu sayının üzerine 30 civarında sözleşmeli personel almışız. Bakın, 123 daha açık kadro var. Ben bugüne kadar alabilirdim. 30 taneyi alan bunları da alırdı ama oradaki meslek gruplarına bakıyorum. Şu anda benim ihtiyacım olan kadrolar değil. Zaten siz verseniz de vermeseniz de ben o 123 kişiyi şu anda 1 yıllık sözleşmeyle yani boş olan kadrolara alabilirim. Derdimiz o değil. O zaten elimizde ama almıyoruz, yapmıyoruz. Çok ekstrem personel olmazsa olmuyor” dedi.
“Sözleşmeli personel için Meclis’in ve Bakanlığın onayı lazım”
Sözleşmeli personel alımı için Bakanlık onayı gerektiğini de aktaran Başkan Seçer, “Biliyorsunuz Meclis’in ve Bakanlığın onayı lazım. 100 itfaiye personeli memur için kaç aydır bekliyoruz. 282 müracaatımız vardı. Ben Sayın Bakan’ı aradım, durumu kendisine ilettim. İtfaiyeci olması sebebiyle de durumun hayati önem taşıdığına ikna ettim. 100 kadroyu kendisinden zor aldım, daha yeni geldi o. Yine de anlayışı için teşekkür ediyorum 100 kadro da olsa. Bakın, 282 kadro içinden” diye konuştu. İlgili madde oy birliği ile kabul edildi.
Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Ormancılar Derneği (TOD) arasında orman yangınlarının önlenmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi, orman ve diğer açık alan yangınlarına ilişkin eğitim, bilgilendirme ve bilinçlendirme etkinliklerinin düzenlenmesi amacı ile iş birliği protokolü imzalanması da görüşülen diğer konular arasındaydı. Konuyla ilgili konuşan Başkan Seçer, “Bunlar emekli ormancılardan oluşan insanlar. Hakikaten bölgemizdekilerin birçoğunu da sizler tanırsınız. Özellikle orman köylüleri tanır. Bu insanlar bana kaç kez geldi, rica etti; ‘Biz çalışmalar yapalım, iş birliği yapalım, orman yangınları ile ilgili deneyimlerimizi aktaralım, kitapçık yazalım, kitap hazırlayalım’. Siz de sıcak bakarsanız onlar adına ben de mutlu olurum. İstedikleri bir şey yok. Neticede bir sivil toplum örgütü. Zaten bunlar emekli insanlar ama 30 yılını, 40 yılını vermiş. Ciddi bir birikimleri var bu insanların. Biliyorsunuz emekli insanlar bir şey yapmak ister, katkı sunmak ister. Çok önemli bir şey istemiyorlar ama tabi bu yasa gereği benim de sizden yetki almam lazım” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından madde ilgili komisyonlara havale edildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir