BAŞKAN SEÇER: “BELEDİYENİZ HER ZAMAN YANINIZDA, BUNDAN KUŞKUNUZ OLMASIN”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, deprem bölgelerinde yürüttüğü inceleme ve çalışmaların yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi’nin kentte ağırladığı depremzede yurttaşları da ziyaret etmeye devam ediyor.

Hafta sonu mesaisini Büyükşehir’in oluşturduğu geçici barınma alanlarında kalan depremzedelere ayıran Başkan Seçer, ilk olarak Yenişehir ilçesinde bulunan Altınoran Kız Yurdu’nu ziyaret etti. Burada depremzedelerle bir araya gelen Başkan Seçer, ‘geçmiş olsun’ dileklerini iletti. Yurttaşların sorun ve isteklerini de dinleyen Başkan Seçer, bürokratlarına da iletilen konular hakkında not aldırdı. Başkan Seçer’i yoğun bir ilgiyle karşılayan depremzede yurttaşlar da Büyükşehir’in kendileri için bir yuva olduğunu belirtip, Başkan Seçer’e teşekkür ettiler.

Daha sonra Garden Club’da konaklayan depremzedeleri ziyaret eden Seçer, burada yurttaşlarla sohbet etti. Büyükşehir’in tüm imkanlarını deprem bölgelerindeki ve kentteki depremzedeler için seferber ettiklerini belirten Seçer, yurttaşlara “Siz bizim misafirimizsiniz. Biz her zaman buradayız” dedi. Yurttaşlar da Başkan Seçer’e hizmetleri için teşekkür etti. Büyükşehir’in depremzedelerin hizmetine açtığı bir diğer nokta olan Davultepe Erkek Öğrenci Yurdu’na da ziyarette bulunan Başkan Seçer, burada yapılan hizmetler ve çalışmalar ile ilgili yetkililerden bilgi aldı. Burada konaklayan yurttaşlar ile sohbet eden Başkan Seçer, bahçede oyun oynayıp boyama yapan çocuklarla da bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Erdemli Hali’nde de depremzedelerle bir araya gelen Başkan Seçer, burada depremzedelere ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulundu. Başkan Seçer’i yoğun bir ilgiyle karşılayan depremzede yurttaşlar da, her türlü eksiklerinin giderildiğini ve yetkililerin kendilerini rahat hissettirmek için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, Başkan Seçer’e hizmetleri için teşekkürlerini sundu.

Depremze yurttaşların her zaman yanlarında olacaklarını ifade eden Başkan Seçer, “Devletimiz de büyük, milletimiz de büyük, ülkemiz de büyük. Bizler belediyeler olarak devletin kurumlarıyız. Ben Mersin’in Belediye Başkanıyım ama sizin kardeşinizim, bunu böyle bilin. Kendinizi rahat hissedin, acılar içerisinde olduğunuzun bütün arkadaşlarım farkında. O hassasiyetle sizlerin yanında oluyorlar, yardımcı olmaya çalışıyorlar. Bugünler de mutlaka dayanışmayla geçecek, hayat normalleşecek” dedi.

“Mersin’in insanı bol gönüllüdür, hoşgörülüdür”

Depremzede yurttaşların, Büyükşehir’in geçici barınma alanlarında ne kadar süre konaklayabileceklerini sorması üzerine Başkan Seçer, Büyükşehir olarak tüm depremzedelere kucak açtıklarını ve istedikleri kadar kalabileceklerini söyledi. Mersin’in insanının bol gönüllü ve hoşgörülü olduğunu ifade eden Başkan Seçer, “Her ne kadar bir şeyinizi eksik etmemeye çalışsak da yaşadığınız ortam kolay bir ortam değil. Ama bunlar geçicidir. Umut ediyorum kısa süre içerisinde öncelikli amacınız, hedefiniz, memleketinize geri dönmek, Hatay’dan gelen Hatay’a, Kahramanmaraş’tan gelen Kahramanmaraş’a, Adıyaman’dan gelen Adıyaman’a, Malatya’dan gelen Malatya’ya. Herkesin vatanı kendisi için kutsal, değerli memleketi. Ama burada kalıp burada yaşamak isteyenleri de Mersin kucaklar, Mersin böyle. Mersin’in insanı bol gönüllüdür, hoşgörülüdür” diye konuştu.

“Her şeyden önemlisi insan olarak bunları yapmak zorundayım”

Erdemli halkının da böyle olduğunu, insanının çalışkan ve insanları sevdiğini ifade eden Başkan Seçer, “Orada, yani memleketinizde bir an önce yerleşik olarak yaşayabilmeniz için devlet bütün olanaklarını kullanıyor, kullanmak zorunda zaten. İyi, eksik veya fazla yapıyor, şimdi onda değiliz. Acılar yaşanırken yaralar sarılırken, o tartışmaya girmeyelim, o siyasetin işi. Ben burada Mersin’in Belediye Başkanı olarak Mersinimize gelen bütün yurttaşlarımızı kucaklamak zorundayım. Başkan olarak bunu yapmak zorundayım, benim görevim. Ama her şeyden önemlisi insan olarak bunları yapmak zorundayım. İnsanın yapacağı, insan olanın yapacağı budur; vatandaşını, insanını sahiplenmek, sahip çıkmaktır” ifadelerini kullandı.

“Belediyeniz her zaman yanınızda, bundan kuşkunuz olmasın”

Mersin’in depremin yaşandığı iller ile geçmişten gelen bağları olduğuna vurgu yapan Başkan Seçer, afet sonrasında kentin yaklaşık 400 bin civarında göç aldığını söyledi. Seçer, “Burası Mevlana gibi açmış kucağını ‘Kim olursan ol, gel’ diyen bir memleket. Buranın insanı iyidir, gerçekten iyidir. Zaten burada Türkiye’nin her yerinden insanlar var” diyerek konuşmasını sürdürdü. Mersin’e gelen depremzede ailelerden önemli bir bölümünün kentte kalıcı olacağını öngördüklerini de dile getiren Başkan Seçer, bir ailenin böyle bir karar almasının da doğal olduğunu kaydetti. Seçer, “Çünkü orada düzeni bozulmuş insanın konteyner de olsa çadır da olsa gitmek, orada kalmak istemeyebilir, doğaldır. Mevcut imkanlarına göre burada yaşamak isteyen kalacaktır. Biz herkesi kucaklarız. Belediyeniz her zaman yanınızda, bundan kuşkunuz olmasın” dedi.

“Bizim arkadaşlarımız sizi sahiplenir. Bu konuda da rahat olabilirsiniz”

Bir depremzede yurttaşın kiralayabilecek ev bulamadığını ve bu konuda sıkıntı yaşadığını söylemesi üzerine Başkan Seçer, son zamanlarda konut fiyatlarının çok yükseldiğini ancak Belediye’nin bunu yasal olarak önleyecek yaptırımları olmadığının altını çizdi. Başkan Seçer, şunları kaydetti:

“Biraz insanların vicdanına, insafına kalmış bir şey. Bizim beyanatlarımızla ‘Acaba insafa gelirler mi?’ diyoruz ama hala şikayet alıyoruz. Konut fiyatları çok yüksek. O konuda da ‘Ben burada kalmak istiyorum’ diyenlere de arkadaşlarımıza ‘Depremzede yurttaşlarımıza yardımcı olun, burayı bilmez, yol bilmez, yordam bilmez, nerede ne yapacağını bilmez’ diye gerekli telkinlerde bulundum. Bizim arkadaşlarımız sizi sahiplenir. Bu konuda da rahat olabilirsiniz.”

“İkametgahınızı buraya alıp burada oy kullanabilirsiniz”

Depremzede yurttaşların 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek genel seçimlerde oy kullanmak istediklerini ancak şehirlerinden uzakta bunu nasıl yapacaklarını bilemediklerini söylemesi üzerine Başkan Seçer, Mersin’de oy kullanmak isteyen vatandaşların 17 Mart 2023 tarihine kadar ikametgahını Mersin’e aldırabileceklerini, görevlilerin o konuda da yardımcı olacaklarını söyledi. Seçer, “Eğer ‘Biz o tarihlerde burada olabiliriz, burada olacağız, oy da kullanmak istiyoruz’ diyorsanız, arkadaşlarımız ikametgahınızı buraya alıp burada oy kullanmanızı sağlayacaklar” diye konuştu.

Erdemli’den sonra Tarsus’ta bulunan Konuk Evi ve Gençlik Kampı’na da ziyaretler gerçekleştiren Başkan Seçer, burada da yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi alıp yurttaşlarla sohbet etti. Ziyaretlerinde özellikle çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Seçer, çocuklarla yakından ilgilenerek verdiği hediyelerle yüzlerini güldürdü.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir