TOROSLAR BELEDİYESİ’NE GİRİŞLER “HES KODUYLA” YAPILIYOR

Toroslar Belediyesi’nde, belediye binasına girişler HES kodu kontrolü ile sağlanıyor. İşlemleri için belediyeye gelen vatandaşların, kurulan HES Kodu Destek Noktası’nda HES kodu sorgusu yapılıyor.

Toplum sağlığını tehlikeye atan Koronavirüs salgınına karşı ülke genelinde ilk vakanın görüldüğü günden bugüne kadar tedbiri elden bırakmayan Toroslar Belediyesi, belediye binası girişlerinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu uygulamasını başlattı.

“HES Kodu Destek Noktası Kuruldu”

Salgınla mücadele kapsamında önlemleri arttıran belediye, HES kodu bulunmayan ve alma konusunda zorluk çeken vatandaşlara bina girişinde oluşturduğu Hayat Eve Sığar (HES) Kodu Destek Noktasında yardımcı oluyor.

Sosyal mesafe kuralı çerçevesinde belediye görevlileri tarafından HES Kodları sorgulanan vatandaşlar, maskeleri kontrol edilip, ateşleri ölçüldükten sonra işlemleri için belediye binasına alınıyor.

Toroslar Belediyesi’nin başlattığı uygulama ile salgının bulaşma riskinin azaltılması, hastalık tanısı konulan kişiler ile temaslı kişilerin tespit edilmesi amaçlanıyor.

“Hepimizin Sağlığı İçin Çalışıyoruz”

Önceliklerinin toplum sağlığını korumak olduğunu belirten Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, hemşehrilerine seslenerek; “Kurumumuzda yapacağınız işlemler öncesinde alacağınız Hayat Eve Sığar (HES) kodunu hizmet binamız girişinde görevlilere göstermeniz gerekmektedir. Bu uygulama ile sizlerin ve personelimizin sağlığını koruyoruz. Lütfen maske takalım, kurallara uyalım ve hijyene dikkat edelim” dedi.

HES KODU NEDİR? NASIL ALINIR?

HES (Hayat Eve Sığar) Kodu, Kontrollü Sosyal Hayat kapsamında, ulaşım ya da ziyaret gibi işlemlerinizde kurumlarla ve kişilerle, Covid-19 hastalığı açısından herhangi bir risk taşıyıp taşımadığınızı gösteren bir sistemdir.

1- “Hayat Eve Sığar” uygulaması üzerinden, “HES Kodu İşlemleri” bölümüne girilir. “HES Kodu Oluştur” butonuna tıklanır. Kod kullanım süresi seçilir ve kod oluşturulur.

2- SMS yöntemi ile HES yazıp boşluk bırakarak sırasıyla; T.C. Kimlik Numarası, Kimlik Kartının ön yüzündeki seri numarasının son 4 Hanesi ve paylaşım süresi (gün sayısı olarak yazılır) ve 2023’e SMS olarak gönderilir.

3- e-Devlet sistemi üzerinden de HES kodunuzu alabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir