Mahalle sakinleri musluklarından zahmetsizce akan berrak suyun sevincini yaşıyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) ekipleri, yaptıkları çalışmayla Tarsus İlçesi Kayadibi Mahallesi’nin 30 yıllık içmesuyu hasretine son verdi.

Tarsus Kayadibi Mahallesi, Berdan Baraj Gölü’nden yatay-yüzer dalgıç pompa marifetiyle eski taş deposuna su alıyordu. Mahalle sakinleri, son dönemlerde mevsimsel koşullar nedeniyle baraj göletindeki su seviyesinin düşmesinden dolayı sağlıklı ve devamlı su alamıyor, bu nedenle de susuzluk sorunu yaşıyordu. Her yıl aynı tarihlerde tekrarlanan bu sorunu gidermek için mahalleye MESKİ tarafından 100 tonluk yeni bir depo yapılarak, Çatalçeşme-Kırkgöz ve Boğazpınar-Defnepınarı su kaynağından beslenen Sağlıklı Mahallesi hattından 2500 metre Ø90’lık HDPE ana isale hattı döşendi. MESKİ’nin çalışmaları ile Kayadibi Mahallesi sakinleri içilebilir seviyede kaliteli içmesuyuna kavuşturuldu.

Mahalle sakinleri musluklarından zahmetsizce akan berrak suyun sevincini yaşıyor

Kayadibi Mahallesi Muhtarı Yusuf Kara, yıllarca arıtmasız, çamurlu suyla, kışın barajın su seviyesi düştüğü için de taşıma suyuyla idare ettiklerini belirterek, “Köy tüzel kişiliği döneminde bu Berdan Barajı’ndan kendi imkânlarımızla, köyün imkânlarıyla bu suyu akıttık. Sağ olsun Vahap Başkanım’ı aradım, Başkanım da talimatı verdi. 3 gün içinde bu suyu akıttık. Şu anda tertemiz bir su içiyoruz. Öncelikle Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Allah razı olsun” diye konuştu.

Mahalle sakinlerinden Hacer Türkmen, çamurlu su yüzünden bulaşık makinesinin bile bozulduğunu dile getirerek, “Çok susuzluk çektik. 3 gündür su geldi de evimizi temizledik. Buradan barajdan su alıyorduk, ama içilecek nitelikte değildi. Dinlendiriyorduk ama yine de çamurdu. Hem balık kokuyordu hem insanlar ırmağa giriyorlardı. O yüzden içemiyorduk yani. Eşim bize damacanalarla su getiriyordu onu içiyorduk. Köyün suyunu içemiyoruz. Ama şu anda içiyoruz çok güzel. Çamaşırımızı, bulaşığımızı, evimizi, her şeyimizi onunla temizliyoruz. Çok güzel suyumuz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ederiz. Allah razı olsun, işi gücü rast gelsin” dedi.

Mahalle sakini Zeki Türkmen, yıllarca ekim, kasım ve aralık aylarında su sorunu yaşadıklarını belirterek, “Çamur akıyordu. Her sene bu sorunu çekiyorduk. Kıyafet dahi yıkayamıyorduk. Şu an çok memnunum, su pırıl pırıl. Evde 2 koyunum var, çeşme suyunu veremiyordum. Şimdi çeşmeyi açıp veriyorum suyu” diye konuştu.

Mahalle sakini Meral Türkmen ise tankerin başında kovayla su taşıdıklarını ifade ederek, “Suyu kullanmaya kıyamıyorduk, susuz kalıyorduk. Çok zor durumdaydık. 30 senedir bu zorluğu çekiyorduk. Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer’e çok teşekkür ederim” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir