‘SANAYİ SİTESİ OTOBANIN KUZEYİNE YAPILMALI’

“Mezitli Küçük Sanayi Sitesi’nin aynı bölgenin Otoban kuzeyinde bulunan tarım dışı ve orman vasfını yitirmiş alanlara yapılması kentimizin yararına olacaktır.”

Mezitli ilçesinde tarım alanlarını kapsayan sahada Küçük Sanayi Sitesi’nin yapılmasının planlanması üzerine açıklama yapan Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği Yönetimi, gündemi işgal eden ve tartışmalara neden olan Mezitli Küçük Sanayi Sitesi’nin tarım alanlarına yapılmasının planlanmasına karşı çıktıklarını belirtti.
Tarımsal üretimde ülkemizin gözbebeği olan Mersin’de tarım alanlarını korunması gerektiğini, yaşamın ve sağlığın güvencesi olan tarım için ekilebilir alanlara sahip çıkılması gerektiğini savunan MESİAD Yönetimi, “Sanayi üretimi asla vazgeçilmeyecek bir unsurdur Ancak her üretim planlaması doğaya, yeşil alanlara ve insan sağlığına uygun olmalıdır. Kentimizin göbeğinde yapılması planlanan Polipropilen tesislerinin yerine karşı kentin mücadelesi sürerken, Küçük Sanayi Sitesi acil kamulaştırma kararı ile limon bahçelerinin ortasına yapılmamalıdır. Bakım onarım amaçlı Küçük Sanayi Sitesi’nin yapılmasına karşı değiliz. Ancak seçilen alana karşıyız. Bahsi geçen Küçük Sanayi Sitesi’nin aynı bölgenin Otoban kuzeyinde bulunan tarım dışı ve orman vasfını yitirmiş alanlara yapılması kentimizin yararına olacaktır. Yetkililerin gerekli adımları atacağını umuyoruz.” açıklamasını yaptı.

“KONUŞAN YOK…!”

Mezitli Davultepe Mahallesi sınırları içerisinde Küçük Sanayi Sitesi yapılmasına yönelik Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nden tüm siyasi partilerin oy birliği ile geçmesi sonrası Mersin’deki tartışmalar büyürken, Mersin’li Mimar Abdullah Yılmaz ise kente karşı alınan kararlar ve kararların aktörleri ortada diyerek alınan karak tepki gösterdi ve “Kararlarda tek gerçek kentsel rant olmadığı, kamuoyu yararı olmadığıdır. Sözün bittiği yerdeyiz.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir