ÇOCUKLARIN PROJESİ: “BİR TUTAM MUTLULUK”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocuklara yönelik “Bir Tutam Mutluluk” projesi ile mutluluk dağıtmaya devam ediyor. Son olarak Akdeniz ilçesi Kazanlı Mahallesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte yaklaşık 300 çocuğa ulaşan ekip, gerçekleştirdiği aktivitelerle çocukların doyasıya eğlenmesini sağladı. Ekip üyeleri ile geleneksel sokak oyunları oynayan çocuklar, çalınan müzik eşliğinde dans etti, şarkılar söyledi.

19 mahallede yaklaşık 1900 çocuğa ulaşıldı

Dezavantajlı mahallerde ikamet eden ve sosyal aktiviteleri gerçekleştirme konusunda yoksunluk yaşayan çocukların kaliteli zaman geçirmelerini sağlamak amacıyla başlatılan “Bir Tutam Mutluluk” projesi ile Erdemli, Tarsus, Silifke, Yenişehir, Akdeniz ve Toroslar ilçelerinde 19 mahallede toplam 1866 çocuk unutamayacakları eğlenceli anılar biriktirdi. Sportif faaliyetlerin de yapıldığı etkinlikte sosyal çalışma da yapılarak, ailelerin ihtiyaçları tespit edildi.

“Çocuklarımıza bir tutam da olsa mutluluk götürmeye çalışıyoruz”

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda dans eğitmeni olarak görev yapan Vahide Dengiz, projenin detaylarını paylaşarak, “İlçe ilçe, mahalle mahalle geziyoruz, gezmeye de devam edeceğiz. Çocuklarımıza bir tutam da olsa mutluluk götürmeye çalışıyoruz. Etkinliklerimizin içeriğinde kukla, yaratıcı drama, dans ve masal oluyor. Kukla ya da yaratıcı drama ile tanışmamış çocuklarımız tanışmış oluyorlar, çok mutlu oluyorlar. Onları farklı etkinliklerle tanıştırmak bizi de mutlu ediyor” dedi.

“Çocuklar mutlu bir şekilde geri dönüş sağlıyorlar”

Proje kapsamında yapılan etkinliklerden çocukların oldukça memnun olduğunu ifade eden Dengiz, “Farklı şeyler, farklı etkinlikler öğrendikleri için çok mutlu bir şekilde geri dönüş sağlıyorlar. Onlar mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Kadınların ve çocukların ihtiyaçları yerinde tespit ediliyor

Ekipler, proje kapsamında ziyaret ettikleri mahallelerde ailelerin ihtiyaçlarını da yerinde tespit ederek, Büyükşehir’in hizmet alanına giren noktalarda müdahalelerde bulunuyor. Büyükşehir’in hizmet alanına girmeyen, diğer kamu ve kuruluşları ilgilendiren ihtiyaçların tespiti halinde ise ilgili birimlere bildirilmesini sağlanıyor. Ekipte bulunan avukat kadına yönelik şiddet ve çocuk hakları konusunda bilgilendirmeler yaparken, öğretmenler ve psikologlar da bölge halkının ihtiyacı olan hizmetleri belirliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir