VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MERSİN AGROPARK TARIM VE GIDA İHTİSAS TEKNOLOJİ GELİŞTİRME BÖLGESİNİ ZİYARET ETTİ, TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Valimiz Ali Hamza Pehlivan, Mersin Agropark Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesini ziyaret etti, Yönetim Kurulu Üyelerinin katılımıyla değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Vali Pehlivan yaptığı değerlendirmede:”Türkiye’nin İlk Tarım İhtisas Teknoparkı olan Mersin Agropark Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesinde girişimcilerimize yer tahsisi başladı.

Tarım alanında faaliyet gösteren veya bu alanda girişimde bulunmayı planlayan firmaları Agroparkımıza bekliyoruz.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın destekleri ile Tarsus İlçemize bağlı Alifakı ve Reşadiye Mahallelerinde yaklaşık 800 dekar arazi üzerinde yerleşim çalışmaları devam eden Mersin Tarım ve Gıda İhtisas Teknoloji Geliştirme Bölgesinde (Mersin Agropark) 1.200 m2 alan üzerine kurulan ve toplam 3.600 m2 kapalı alanı olan ofislerin bulunduğu bina inşaatı tamamlandı. Tamamlanan 24 ofis ve toplam 700 dekarı bulan uygulama bahçeleri AR-GE firmalarına kapılarını açtı, girişimcilere yer tahsisi başladı.” dedi.

Mersin Agropark kuluçka binası toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Tarsus Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Aydın, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Agropark Yönetim Kurulu Başkanı H. Sefa Çakır, Agropark Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı H. Ruhi Koçak, Agropark Genel Müdürü M.Murat Hocagil ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir