Eski Ekonomi Bakanı ve 24. Dönem Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Mersin’de coşkuyla karşılandı

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili Genel Seçimlerinin, Türkiye’nin geleceği açısından çok büyük bir önem taşıdığının altını çizerek; “Halkımıza inanıyoruz; Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Milletvekili adayı arkadaşlarımızı yeniden ve çok daha güçlü bir şekilde Meclis’e göndereceğiz” dedi.

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ise, Millet İttifakı’nı terör örgütleriyle işbirliği yapmakla suçladı; “İki hafta sonra Allah’ın izniyle mühürlerimizi, gümbür gümbür Reisicumhurumuz Sayın Cumhurbaşkanımıza, onun bulunduğu yuvarlağa basarak yeniden açık ara inşallah Cumhurbaşkanı yapacağız. Aynı şekilde AK Partimizi, Cumhur İttifakını, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde güçlü yapmak için AK Partimize sandıkları patlatırcasına oylarımızı vereceğiz” diye konuştu.

Seçim çalışmaları için Mersin’e gelen Eski Ekonomi Bakanı ve 24. Dönem Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Mersin otobanı girişinde oluşturulan araç konvoyu ve binlerce vatandaş tarafından coşku içinde çiçeklerle ve meşalelerle karşılandı. Karşılamaya Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, Mersin Milletvekili Adayları, AK Parti İl ve İlçe Başkanlığı Yönetimi ve partililer katıldı. Gün içinde AK Parti Mersin İl Başkanlığı’nda düzenlenen toplantıya katılarak partililerle bir araya gelen Eski Bakan Çağlayan, Toroslar İlçesi Selçuklar Mahallesi’nde miting havasında gerçekleşen AK Parti Seçim Ofisi açılışına da katıldı.

Gültak; “14 Mayıs yeni Türkiye Yüzyılının başlangıcı olacak”

Eski Bakan ve 24. Dönem Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’ın programlarına eşlik eden Başkan Gültak, 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin, Türkiye’nin geleceği açısından hayati ve büyük bir önem taşıdığının altını çizdi. Başkan Gültak, “İnşallah 14 Mayıs, Türkiye’nin siyasi tarihinde yepyeni bir milat ve yeni bir başlangıç olacaktır. 14 Mayıs’tan sonra yeni bir sayfa, yeni bir kapının ardına kadar açılışı, Türkiye Yüzyılının da başlangıcı olacaktır. O gün geldiğinde Sayın Cumhurbaşkanımıza ve milletvekili adaylarımıza en güçlü desteği vereceğiz. Ülkemizin her alanda büyümesi, kalkınması ve güçlenmesinin devamı için AK Parti iktidarının sürmesi elzemdir. Bizler de bu amaç, hedef ve duygularla, milletvekili adaylarımızla birlikte günlerdir halkımızın arasındayız. Vatandaşlarımızın ferasetine, ileri görüşlülüğüne inanıyorum. 14 Mayıs’ta da büyük bir farkla sandıklardan tekrar iktidar olarak çıkacağımıza yürekten inanıyorum” dedi.

“En doğru kararı vereceğinize inanıyorum”

Sözlerini; “Akdeniz’de birilerinin hayalini dahi kuramayacağı hizmet, proje ve yatırımları 4 yılda getirdik” şeklinde sürdüren Başkan Mustafa Gültak, “Başta Çay ve Barış mahalleleri kentsel dönüşüm projeleri, spora yönelik yatırımlarımız, lise ve üniversitelere hazırlanan gençlerimiz için ücretsiz etüt merkezi olmak üzere, Akdeniz’i dönüştüren ve geleceğe hazırlayan hizmet ve projelere imza attık. Kadınları farklı illerimizde günübirlik gezilere götürüyoruz. Elbette tüm bu hizmetler, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleri ile gerçekleşti. Akdeniz’in dönüşümünün sürmesi ve siz değerli vatandaşlarımıza hak ettiğiniz hizmetleri ve kent yaşamını sunabilmemiz için sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Bu anlamda 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde en doğru kararı vereceğinize inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Çağlayan; “Mersin’de yüzde 42’nin de üzerine çıkacağız”

Burada vatandaşlara hitap eden Eski Ekonomi Bakanı ve 24. Dönem Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan; “2011 yılında sizlerin desteğiyle tüm teşkilatlarımızla beraber Mersin tarihinde bir ilki gerçekleştirmiştik. Yüzde 32 oy almıştık. Ama ben şimdi görüyorum ki Allah’ın izniyle her halde yüzde 42’nin de üzerine çıkacağız. Heyecanınızı, gayretinizi görüyorum. Mersin’e hizmeti geçen tüm milletvekili ve teşkilat mensubu arkadaşlarıma teşekkürlerimi sunuyorum. Hayatta olmayanlara Allah’tan rahmet, hayatta olanlara da sağlık, sıhhat, afiyet diliyorum” şeklinde konuştu.

“FETÖ, benim kan davalımdır”

FETÖ Terör Örgütü’ne de sert sözlerle değinen ve muhalefeti FETÖ ile işbirliği yapmakla niteleyen Zafer Çağlayan; “Allah, FETÖ’yü, kahhar ismiyle kahretsin. FETÖ, benim kan davalımdır. Allah bunlara asla fırsat vermesin. Bakın, şimdi de bir tarafta Cumhur İttifakı, diğer tarafta ise Zillet İttifakı… Bir ucu FETÖ’nün, bir ucu PKK’nın, bir ucu da İP’in, ipsizlerin elinde; göbeğinden, her yerinden bağlanmış bir grupla karşı karşıyayız” ifadeleriyle muhalefet partilerini eleştirdi.

“300 milyar Doları sana kim verdi, nerede sakladın?”

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eleştiren Eski Bakan Zafer Çağlayan, şöyle konuştu; “Kılıçdaroğlu; ‘Ben 300 milyar Dolar getirdim’ dedi. Yalan yuva yapmış. Neyle getirdin, nereye koydun, nerede saklıyorsun? Kimler verdi bunu sana? Devletlerin hukuku vardır. Bu kardeşiniz yıllarca Ekonomi Bakanlığı yaptı. Bu sistemin nasıl çalıştığını hepimiz iyi biliyoruz. Ondan sonra döndü, dedi ki ‘getireceğim’. Sonra döndü, ‘5 yılda getireceğim.’ Yahu, senin hangi sözüne kim inandı ya? Senin sözüne bu insanlar inanır mı? Senin sözüne kendi partililerin inanıyor mu? Sen kalkıp, sırf Tayyip Erdoğan’ı Cumhurbaşkanlığından almak için her türlü anlaşmanın, dayanışmanın, her türlü numaranın içine soktun. Ama inan ki sen bu milleti tanımıyorsun.

Bu millet bunu yemeyecek! Sana 14 Mayıs’ta, gereken dersi verecek Allah’ın izniyle. 14 Mayıs’ta bunları sandığa gömmeye hazırız inşallah. 14 Mayıs’ta sandıkları patlatmaya hazırız değil mi? Burada kaldı iki hafta. İki hafta sonra Allah’ın izniyle mühürlerimizi, gümbür gümbür Reisicumhurumuz Sayın Cumhurbaşkanımıza, onun bulunduğu yuvarlağa basarak yeniden açık ara inşallah Cumhurbaşkanı yapacağız. Aynı şekilde AK Partimizi, Cumhur İttifakını, Büyük Millet Meclisi’nde güçlü yapmak için AK Partimize sandıkları patlatırcasına oylarımızı vereceğiz. Ben sizlere güveniyorum. ”

Çağlayan, Akdeniz ilçesini değiştiren hizmet, proje ve çalışmalarından ötürü Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak’a da teşekkür etti. Konuşmaların ardından Selçuklar Mahallesi AK Parti Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı, büyük coşku altında kurdele kesimiyle gerçekleşti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir