Yaya yürüyüş yolunun at arabaları ve bazı motorlu araçlar tarafından kullanılması denetim olamaması ve yetkili kurumlar tarafından bu durumun göz ardı edildiği yorumlarına neden oluyor. At arabacıların yürüyüş yolunu kullanıp işgal ettikleri gibi ayrıca piknik yapıyor olmaları, yürüyüş yoluna, yürüyüş yapanlara ve çevreye zarar veriyor.

Piknik yaptıkları yerin yasak olduğu konusunda herhangi bir bilgi verilmediği gibi bir izlenim yaratan at arabacılar şehir trafiğini de kullanarak trafikteki araçlara zor anlar yaşatıyor.

At arabalar için yasak olan bölgede piknik yapmaları ilgili merciler tarafından küçük bir olay gibi gözükse de, gerek görüntü ve gerekse çevreyi kirletme konusunda insanlar olumsuz etkilenmekte.

Atların pislemesi sonucu sahilde yürüyüş yolunu kirletmeleri, oluşan kötü kokular nedeniyle yolun yürünemez bir hal aldığı gözlemleniyor. “Bu mu turizm şehri Mersin?” sorusunu da gündeme getiriyor.