ENGİN: 2019’UN EKONOMİK HAMLE YILI OLMASI DİLEĞİYLE
MESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Engin, “Yeni bir yıla yeni umutlarla girmenin heyecanını yaşıyoruz. Ülkemiz 2018 yılında başta ekonomik sorunlar olmak üzere birçok olumsuzluklar yaşadı. Ancak yeni yıla umutla bakıyoruz.” dedi.
NURDANE KARAKUŞ
Engin, “Dünyadaki siyasi olayların etkisi ile yaşadığımız ekonomik sorunlar, ne yazık ki birçok üretici ve yatırımcıya zarar vermiştir. İş insanlarımızın yaşadığı sorunları atlatmak için kapısını çaldığı finansal kuruluşlar da çözüm konusunda yeterli olamamışlardır. Kur dalgalanmaları nedeni ile üretim maliyetleri artmıştır. Bir takım düzenlemeler ile bu sorunlara çözülmeye çalışılsa da geçici pansuman görevi görmüştür. Kalıcı tedavi için ekonomik reformlar, ülkemiz ve iş insanlarımızın menfaatine olacaktır. 2018 yılında yaşanan olumsuzluklardan ders çıkararak; 2019 yılında daha güçlü adımları hep beraber atmalıyız. “ şemlinde konuştu.
Ekonomik sorunların yanı sıra toplumsal olarak da bizleri üzen olaylar yaşadık diyen Engin, “Özellikle çocuk istismarı ve kadın cinayetleri konusunda birbirinden vahim olaylar yaşandı. Geleceğimiz adına korumamız gereken çocuklarımız için ne yazık ki endişelenir olduk. Dileriz ki yeni yılda benzer haberler almadan, çocuklarımız ve kadınlarımız için endişelenmeden, toplum olarak huzur içinde yaşarız.
Ekonomimizin arzu edilen noktaya taşınması, toplumsal refahın sağlanması ve kadınların yaşadığı dezavantajların giderilmesi gerekmektedir. Kadınların üretimin her alanına entegre edilmesi kaliteyi arttırarak, iş gücünün üretime yansımasını sağlayacaktır. Ekonomide tek kanatla uçulmaz; kanadın biri kadındır. Bu bağlamda, üretim faktörleri arasında yer alan kadın iş gücünün yok sayılması ya da atıl kalması ekonomik kayba yol açacaktır.”ifadelerini kullandı.
Yaşadığımız bütün sorunların çözümü, yeni reform ve kalıcı yasal düzenlemeler oluşturmaktan geçmektedir şeklinde konuşan Başkan Engin, “Yeni yılda özellikle adalet, demokrasi ve ekonomi üçgeninde reformların olmasını umut etmekteyiz. Toplumsal ve ekonomik sorunlar başta olmak üzere çözümler üretilmelidir. 2019 yılının Mersin ve Türkiye için barış, huzur ve kardeşlik içerisinde geçmesini temenni ediyor; yeni yılda daha güçlü ve gelişmiş bir Türkiye ve Mersin diliyoruz.” diyerek sözlerini noktaladı.


