Başkan Av. Ulaş Yılmaz’dan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Başkan Av. Ulaş Yılmaz’dan 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü Mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mezitli İlçe Başkanı Av. Ulaş Yılmaz, 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak basın emekçilerinin zorlu koşullar altında gerçekleştirdikleri değerli çalışmalarına dikkat çekti. Yılmaz, basın özgürlüğünün önemine ve gazeteciliğin onurlu bir meslek olduğuna vurgu yaptı.

Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Kamuoyunu doğru ve tarafsız bir şekilde bilgilendirmeyi ilke edinen ve bu değerler etrafında gecesini gündüzüne katan tüm basın emekçilerinin 21 Ekim Dünya Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Gazeteciler, gördüklerini, düşündüklerini, bildiklerini samimiyetle yazmalıdır. Basının önünde hiçbir engelin duramayacağı aydınlık günlere birlikte ulaşacağız.”

Yılmaz, gazeteciliğin halkın haber alma hakkına hizmet eden bir meslek olduğunu belirterek, sadece yazdıkları ve düşündükleri için cezaevinde bulunan gazetecilere de değindi:
“Vicdanının büyüklüğü kaleminden taşan tüm basın emekçilerinin günü kutlu olsun. Gazeteciliğin halkın haber alma hakkına hizmet eden onurlu bir meslek olduğu gerçeği ile, sadece yazdıkları ve düşündükleri için cezaevlerinde bulunan gazeteciler başta olmak üzere tüm dünya basın emekçilerinin gününü kutluyorum.”

“TÜRKİYE’DE GAZETECİLİK, OLDUKÇA ZOR”

Yılmaz, Türkiye’de gazeteciliğin karşı karşıya kaldığı zorluklara da dikkat çekti:
“Tehdit edildiler, mobbinge maruz kaldılar, dövüldüler, öldürüldüler, ötelendiler ve karın tokluğuyla en tehlikeli işleri göze aldılar. Türkiye’de gazetecilik, oldukça zor! Buna rağmen yılmadan mücadele eden tüm basın emekçilerini tebrik ediyor ve hak ettikleri özgür çalışma ortamına kavuşacakları günlerin bir an önce gelmesini temenni ediyorum.”

CHP Mezitli İlçe Başkanı Ulaş Yılmaz, mesajını sonlandırırken basın emekçilerinin haklarının korunması gerektiğini vurguladı ve özgür, bağımsız ve tarafsız bir basın için mücadelenin süreceğini ifade etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir