“FİKRİ SINAİ MÜLKİYET HAKLARI/PATENT/FAYDALI MODEL/TASARIM/COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜN PROGRAMI” HİZMETİÇİ EĞİTİM KURSU AÇILIŞ PROGRAMI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Öğrenci ve öğretmenlerimizin ortaya koydukları eserleri tescillemek adına Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanlığımızın hazırlayıp ortaya koyduğu proje kapsamında hazırlanan “Fikri Sınai Mülkiyet Hakları/Patent/Faydalı Model/Tasarım/Coğrafi İşaretli Ürün Programı” Hizmet İçi Eğitim Kursu açılış programı Mersin Hizmetiçi Eğitim Merkezinde gerçekleştirildi.

81 ilden gelen İmam Hatip okullarındaki öğretmenlerin bulunduğu açılışa Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Ar-Ge ve Projeler Daire Başkanı Uğur Tecir, İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş, İl Millî Eğitim Şube Müdürü Önder Sarı, Yenişehir İlçe Millî Eğitim Müdürü Necmettin Dinç ve Hizmetiçi Enstitü Müdürü Muharrem Köse katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program protokol konuşmalarıyla devam etti.

İl Millî Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş açılış konuşmasında: “Bakara suresinin 82. ayetinde buyurulduğu gibi “İman edip salih amel işleyenler cennet ehlidirler ve onlar orada kalıcıdırlar.” amel dediğimiz şey sadece namaz kılmak, oruç tutmak, zekât vermek değildir.

Hz. Ali’nin “Kişilerin kıldığı namaz sizi aldatmasın. Yaptığı işlere ve amellere bakın.” Biz Ülkemiz adına, insanlık adına değer katacak bir çocuk yetiştirdiğimizde aslında salih amel olarak hazinemizi de doldurmuş olacağız.

Kız çocukları diri diri gömülürken, kız çocuklarına yaşam hakkı veren ve belki de o gün başlatılan hareketin bir sonucu, yani bir kız çocuğu olarak Türkiye’nin güzel şehri Mersin’de İl Millî Eğitim Müdürlüğü yapıyorum. Hazreti Muhammet Mustafa (S.A.V.) bir kişi idi ancak işte bir kız çocuğunun İl Millî Eğitim Müdürü olmasının önündeki engelleri aşarak bugün buralarda yer almasını sağlayabiliyor. Asla fethedilemez denilen ve bir çağı açıp bir çağın kapanmasına sebebiyet teşkil eden İstanbul’u fetheden Fatih Sultan Mehmet Han da bir kişiydi. Herkesin başarılamaz dediği fethi gerçekleştiren bir kişinin inanmışlığıyla İstanbul’u fethettik. Bu millet artık hastalanmıştır denilen yerde milletin azmini ve kararlılığını yanına alarak Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk de bir kişiydi.

Yetiştirdiğin bir çocuk bu Ay Yıldızlı Bayrağın dalgalanması için hizmet etmeye kâfi gelecektir. Çünkü onun inanmışlığı, etrafındaki inanmış kitleyi artıracaktır. Türkiye Cumhuriyeti’nin iki yüzüncü, üç yüzüncü, dört yüzüncü yıllarını görmek istiyorsak eğer 15 Temmuz darbe kalkışmasında bir mermiye siper olan Ömer Halisdemirler gibi cengaverlerin, iyiliklerin yetişmesi için gayret ve çaba sarf edeceğiz ki Ay Yıldızlı Bayrağımız dalgalanmaya devam etsin. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalsın. Şimdi Fatih Sultan Mehmet Han’ı yetiştiren Akşemsettin hazretleri, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren Mustafa Hoca olduğumuzun farkına varmış olmamız lazım. Bir kadın olarak da kadın arkadaşlarıma da ilaveten Fatih Sultan Mehmet Han’ı yetiştiren bir Hüma Hatun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü yetiştiren bir Zübeyde Hanım olduğumuzun farkına varırsak eğer, değil coğrafyamızın, tüm dünyanın son kalesi olarak Türkiye Cumhuriyeti’mizde gençlerimiz inanılmaz işlere imza atacaktır.” dedi.

Protokol konuşmalarının ardından hatıra fotoğrafı çekilmesiyle program sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir