Mersin marka başvurusu sıralamasında 10. sırada

TÜRKPATENT 2018 yılı Marka, patent ve faydalı model başvuru sayısı iller dağılım ve sıralamasını açıkladı. Mersin Markada 10, Tescilde 12, Faydalı model başvurusunda ise yine12’inci sırada yer aldı. 

Mersin 2018 yılında 186 marka başvurusu ile Türkiye illeri sıralamasında 42’inci, 145 markasıyla tescil edilen marka sayısı bakımından ise 40’ıncı sırayı aldı. Erzurum’un 2018 yılında TÜRKPATENT tarafından tescil edilen marka sayısı ülke toplamında yüzde 0.17’lik oran gösterdi. 

MERSİN BAŞVURUDA 10.
 
Türkiye’de en fazla sayıda marka başvurusunun yapıldığı 42 il, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Adana, Mersin, Kayseri, Denizli, Muğla, Eskişehir, Hatay, Sakarya, Balıkesir, Samsun, Aydın, Manisa, Tekirdağ, Trabzon, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Şanlıurfa, Mardin, Çanakkale, Malatya, Afyonkarahisar, Ordu, Rize, Isparta, Elazığ, Kütahya, Edirne, Nevşehir, Düzce, Sivas, Çorum, Yalova, Bolu, Erzurum olarak sıralandı. 

MERSİN TESCİLDE 12. İL
 
Erzurum tescil edilmiş marka sayısı yüksekliği bakımından iller sıralamasında 40’ıncı oldu. Tescil edilen marka sayısının en yüksek olduğu iller, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Gaziantep, Konya, Kocaeli, Adana, Denizli, Kayseri, Mersin, Muğla, Eskişehir, Hatay, Sakarya, Samsun, Balıkesir, Tekirdağ, Manisa, Aydın, Trabzon, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Afyonkarahisar, Mardin, Çanakkale, Malatya, Elazığ, Isparta, Ordu, Edirne, Rize, Kütahya, Çorum, Nevşehir, Karaman, Batman, Düzce ve Erzurum olarak bildirildi. 

TÜRKPATENT 2019 yılı verilerine göre, Erzurum’dan ocak ayında 15 marka başvurusu yapıldı. Dönemde KUDAKA istatistik Bölgesi illerinden 19, Kuzeydoğu Anadolu istatistik Bölgesi illerinden 26, Doğu Anadolu Bölgesi illerinden ise toplam 80 marka başvurusu kaydedildi. Erzurum’un ocak ayı başvuru sayısı bölge toplamında yüzde 18.75’lik pay oluşturdu. 
BÖLGE İLLERİ DAĞILIMI 
Verilere göre ocak 2019 döneminde, Doğu Anadolu Bölgesi illeri olan Ağrı’dan 4, Bingöl’den 3, Bitlis’ten 2, Elazığ’dan 13, Erzincan’dan 3, Erzurum’dan 15, Kars’tan 1, Malatya’dan 23, Tunceli’den 1, Ardahan’dan 1, Iğdır’dan 1 marka başvurusu gerçekleşti. Hakkari ve Muş’tan ise marka başvurusu kaydedilmedi. 

Erzurum, 35 patent başvurusu ile Türkiye illeri sıralamasında en yüksek sayıda patent başvurusunun gerçekleştirildiği 19’uncu il oldu.En yüksek sayıda patent başvurusunun yapıldığı 20 il, İstanbul, Ankara, Bursa, Kocaeli, İzmir, Manisa, Konya, Sakarya, Gaziantep, Antalya, Kayseri, Eskişehir, Tekirdağ, Mersin, Adana, Denizli, Samsun, Şanlıurfa, Balıkesir, Erzurum Kahramanmaraş olarak açıklandı. 

Erzurum 2018 yılında 21 Faydalı model başvurusu ile Türkiye illeri sıralamasında 15’inci sıraya yükseldi. TÜRKPATENT verilerine göre, en yüksek sayıda faydalı model başvurusunun yapıldığı 15 il, İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Konya, Kocaeli, Antalya, Kayseri, Gaziantep, Manisa, Adana, Mersin, Denizli, Sakarya, Aydın, Eskişehir, Tekirdağ ve Erzurum oldu. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir