MİLLET BAHÇESİ’Nİ MERSİNLİLER YAPSIN
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Mersin mitinginde müjde olarak verdiği Mersin Millet Bahçesi Projesi’nin kaynak sıkıntısı bahane gösterilerek iptal edilmesinin ardından Mersinliler Millet Bahçesi’nin Mersinliler tarafından yapılmasını istedi.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı -TOKİ- tarafından yapılan açıklamada geçtiğimiz Şubat ayının 19’unda yapılan Mersin Millet Bahçesi ihalesinin 11 Nisan’da iptal edildiği, yeni bir ihalenin olup olmayacağının ise belirsizliği vurgulandı.
Karara tepki gösteren vatandaşlar: “Verilen onca söze rağmen, değer illerdeki Millet Bahçelerinin yapılacağı kararlarını üzülerek izliyoruz. Diğer yatırımlara da baktığımızda bu hükümetten Mersinimize hayır olmadığını görüyoruz. En iyisi kendi göbeğimizi kendimiz keselim. Millet Bahçesi’ni daha önce stadyumu da yaptığımız gibi imece usulü ile biz Mersinliler yapalım” diye konuştu.
TSG STADINI DA MERSİNLİLER YAPMIŞTI!
1946 yılında Mersinlilerin Vali Tevfik Sırrı Gür önderliğinde arazinin bir bölümünün de hayırsever bir vatandaş tarafından hibe edilerek, imece usulü ile yapıldığını hatırlatan Mersinliler: “Mersin’den oy alamayan iktidar Mersin’in önünü kesmeye yatırımları ötelemeye devam ediyor! Nisan ayında Havalimanı açılacaktı. Bu ve buna benzer bir çok proje ya başlatılmıyor ya da yarım bırakılıyor. Biz de kendi Millet Bahçemizi kendimiz yapalım. Tüm belediyeler, STK’lar ve vatandaş olarak bir araya gelelim ve bahçemizi yapalım. Bu hükümetten bize bir hayır yok” diyerek tepkilerini dile getirdi.
KAYNAKLAR VERİMLİ KULLANILMALIYMIŞ..!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’deki bir mitinginde ‘Stadın yeri Millet Bahçesi olacak’ açıklamasının ardından 19 Ekim 2018’de tarihi Tevfik Sırrı Gür Stadyumu TOKİ tarafından kısa sürede yıkılmıştı. TOKİ Mersin Millet Bahçesi Projesi’nin ihalesini 19 Şubat 2019’da yaptı. İhalenin yapılmasından kısa bir süre sonra Kamu İhale Kurumu, 11 Nisan 2019’da ihalenin iptal edildiğini duyurdu. Duyuruda iptal gerekesi şöyle açıklanmıştı: “Söz konusu ihale 4734 sayılı Kanunun ‘Temel ilkeler’ başlıklı 5’nci maddesinde yer alan ‘İhtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını ve kaynakların verimli kullanılması’ ilkesi gereğince iptal edilmiştir”
Millet Bahçesi projesi ile ilgili yeni bir ihalenin yapılıp yapılmayacağı ise belli değil!
MİLLET BAHÇESİ ALANI 46 BİN 500 METREKARE
Mersin Millet Bahçesi 46 bin 500 metrekarelik alanda kurulacak, ihaleyi alan firma 200 gün içerisinde projeyi tamamlayacaktı.
Millet Bahçesi projesi içerisinde sosyal donatı alanları, yeşili, millet kıraathanesi, yürüyüş parkuru, dinlenme ve piknik alanları yer alacaktı. Mersin Millet Bahçesi’nde; renk ve koku bahçeleri ve kafeteryalar, koruluk, bölgenin doğal bitki türlerinden oluşturulmuş bahçeler, tematik çocuk oyun alanı ve tarım bahçeleri de yapılacaktı. Mersin Millet Bahçesi projesinin içerisinde ayrıca ücretsiz ikramların olduğu Millet Kıraathanesi, kitap okumak ya da ders çalışmak isteyen öğrenciler için de internet, fotokopi ve tarayıcıdan da para ödemeden yararlanabilecekleri yerler yapılacaktı.


