Engelliler Haftası Şöleni Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni başladı. Şölen’de konuşan Başkan Seçer, “Bu ülkede yaşayan engellilerimiz bizim onurumuz, bizim şerefimiz. Mersin’e seçilen yeni belediye başkanı Vahap Seçer onları şefkatli kollarında her zaman sarıp sarmalayacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
10-16 Mayıs tarihleri arasında devam edecek olan Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni’nde toplumda farkındalık ve duyarlılığın arttırılması amaçlanıyor. Resim sergileri, tiyatro gösterileri ve müzik dinletilerinin yer aldığı etkinlik boyunca engelli bireylerin daha üretken ve daha özgür bireyler haline gelmeleri, toplumla daha çok bütünleşmeleri sağlanacak.
Etkinlik öncesinde kongre ve Sergi Sarayı’nda stant açan Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Dairesi Başkanlığı’nın ‘Engelsiz Sanat, Engelsiz Hayat El Sanatları Sergisi’ni gezen Başkan Seçer, çalışmaları inceleyerek kendisiyle fotoğraf çekinmek isteyen gençleri kırmadı. Sergiyi gezdikten sonra salona giriş yapan Başkan Seçer katılımcılar tarafından coşkulu bir alkışla karşılandı.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen, 12. Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Şöleni’ne Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Vali Yardımcısı Abdullah Şahin, Mersin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, Mersin İl Emniyet Müdür Yardımcısı Diyaaddin Özer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Alpay Antmen ve çok sayıda engelli vatandaş ile aileleri katıldı.

Başkan Seçer: “Engellilerimizi her zaman şefkatle sarıp sarmalayacağım”

Şölen’in açılış konuşması Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer tarafından yapıldı. Konuşması sık sık alkışlar ve ıslıklarla kesilen Başkan Seçer coşkulu kalabalığa hitap etti.  Başkan Seçer konuşmasında, engellilere uygun bir yaşam biçimi yaratılmasının toplumların gelişmişlik düzeyinin belirlenmesinde önemli olan bir ölçüt olduğunu ifade ederek, “Bir toplumda engelliler, engelli olduğunu hissetmiyorsa, yaşam onlara uygun hale getirilmiş, engeller bir bir ortadan kaldırılmışsa o toplum kalkınmış ve gelişmiş bir toplumdur. Bu ülkede yaşayan engellilerimiz bizim onurumuz, bizim şerefimiz.  Bunun da böyle bilinmesi lazım. Onlar bizim canımız, ciğerimiz. Engelli çocuklarımız, engelli gençlerimiz, engelli kardeşlerimiz merak etmesin. Mersin’e seçilen yeni belediye başkanı Vahap Seçer onları şefkatli kollarında her zaman sarıp sarmalayacak. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.
Hayata geçirilen hizmetler ve projelerini anlatan Başkan Seçer, 2020 yılına kadar Mersin’i engelsiz bir şehir haline getireceklerini belirterek, engellilere istihdam alanında pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Seçer, “Öncelikle engellilerimizin çalışma hayatına yönelik pozitif ayrımcılık yapmamız gerekiyor. Yasaların belirlediği oranın daha üzerinde engellilerin iş hayatına istihdam edilmesi gerekiyor. Onlara öncelik tanımamız, pozitif ayrımcılık yapmamız lazım Onların yaşam standardını yükselten; kendi ekmeğini, kendi çabasıyla, kendi emeğiyle kazanması için onlara istihdam sağlayıcı tedbirleri alacağız. Bu bizim görevimiz” şeklinde konuştu.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin toplu taşıma araçlarından uygulanacak olan ulaşımda indirim konusuna da tekrar değinen Başkan Seçer, konuya netlik kazandırarak, “Bu arada dün yaptığım basın toplantısında bir yanlış anlamaya sebebiyet vermişiz. Ulaşım ücretlerinde bir indirime gidiyoruz. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz 60-65 yaş arası vatandaşımız da bundan faydalanacak. Yasal olarak biliyorsunuz 65 yaş üzeri vatandaşlarımız, engellilerimiz zaten ücretsiz olarak ulaşım hizmetinden faydalanabiliyor.  Bizim sadece dün gündeme getirdiğimiz ulaşım hizmetlerindeki indirim yani 1.25 TL olan ulaşım hizmetleri, öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve 60-65 yaş aralığındaki vatandaşlarımız için geçerliydi. Bunu da belirtmek istiyorum” dedi.
Şölen’de ayrıca Başkan Seçer tarafından Engelli Dostu İşletmelere plaket takdimi yapılırken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Tiyatro Gösterimi ile Engelsiz Koro ve Orkestra da gösterilerini sergileyerek, engelli bireylere unutamayacakları bir gün yaşattı. Başkan Seçer de gösterileri sonuna kadar izleyerek, çocukları tebrik etti.
Şölen günlerce devam edecek
12. Geleneksel Mersin Engelliler Haftası Farkındalık Programı kapsamında11 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00’da Marina AVM’de ve 13 Mayıs Pazartesi günü saat 15.00’da Forum AVM’de Farkındalık Çalışması etkinlikleri düzenlenecek.
14 Mayıs Salı günü 10.00-12.00 saatleri arasında Toroslar ilçesinde yer alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelsiz Mesleki Eğitim Merkezi’nde sergi ve gösteri etkinlikleri düzenlenirken, 15 Mayıs Çarşamba günü, saat 10.00-12.00 saatleri arasında Toroslar ilçesinde yer alan 19 Mayıs Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nda Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelli Basketbol Takımı ve Mersin Engelliler Sanat ve Spor Kulübü Maçı gerçekleştirilecek.
Etkinliğin kapanış töreni ise 16 Mayıs Perşembe günü gerçekleşecek. Saat 10.00’da Adnan Menderes Bulvarı Engelsiz Sergi ve Kültür Merkezi’ndeki etkinlik kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı gösterilerini sergilerken, resim sergisi ve ressam Verda Dölek eşliğinde resim atölyesi çalışması olacak.

Başkan Seçer, Toroslar’da Kurulan İftar Sofrasında Vatandaşlar İle Bir Araya Geldi

Başkan Seçer, Toroslar’da Kurulan İftar Sofrasında Vatandaşlar İle Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar Anadolu Lisesi’nde kurulan iftar sofrasında Mersinli hemşerileri ile bir araya geldi. İftar sofrasında Başkan Seçer’i gören vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken fotoğraf çekinebilmek için de sıraya girdiler.
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan Ayı’nın birlik ve beraberlik ruhunu kentin her köşesine yaymak amacıyla kurulan iftar sofralarında Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer vatandaşlarla iftar sofrasını paylaştı.
Halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan Başkan Seçer, tek tek dolaştığı masalarda iftara katılanlarla sohbet edip hemşerilerinin Ramazan Ayı’nı kutladı. İftar hizmetinden dolayı kendisine teşekkür edenlerin fotoğraf çekinme isteklerini de kırmayan Başkan Seçer, kendisine gösterilen ilgiden dolayı da herkese teşekkürlerini iletti.

İftar öncesi yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik vurgusu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Ramazan’ın güzel tarafı zengini, fakiri, büyüğü, yaşlısı, genci arasında ayrım olmadan bir masada, bir ekmeği paylaşıyor olmamız. Ramazan Ayı her şeyden önce birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi sağlamlaştıran, tahkim eden bir ay. İnsanların birbirine yardım etme arzusunun, duygusunun yükseldiği, yüceleştiği bir ay” dedi.
Her gelen yeni yılda daha mutlu bir ülkede Ramazan Aylarını kutlama temennisinde bulunan Başkan Seçer, “Bu ay çok şey veriyor insanlığımıza. Diliyorum her gelen yılda daha mutlu, daha huzurlu bir ülkede Ramazanları kutlayalım. Birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimiz paylaşımımız daim olsun. Birbirimizi daha çok sevelim, daha çok sayalım. İnşallah acılar ve mutsuzluklar yaşanmasın. Daima hep birlikte hayatımız mutlu olsun. Bugün iftarda belediye başkanınız olarak sizlerle beraber olacağım. Bu ortamları gerçekten çok seviyorum, çok severek geliyorum. Çocuklarımızla, ablalarımızla, kardeşlerimizle, abilerimizle beraber olmaktan daha keyifli ve daha büyük bir zenginlik yok. Hep beraber bunu yaşayacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından ezanın okunmasıyla birlikte iftarlar yapıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir