DERE TAŞKINLARINA ÇÖZÜM ÇAKIL TAŞI OLURSA! ÇAMLIBEL’İ SEL ALMASINA RAMAK KALDI..!
Her yıl yaşanan sel felaketleri ve dere taşkınlarıyla kötü senaryolara sahne olan Mersin’de, yaşananlara rağmen hala çözüm üretilemiyor. Çakıl taşlarıyla taşkınlar önlenmeye çalışılıyor..!
Mersin’de gerçekleşen aşırı yağışlar, yüksek kesimlerde eriyen karla birlikte dere taşkınlarına karşı önemli uyarılar veriyor.
Çamlıbel de dahil olmak üzere daha önce dev kayalarla örülen dere yatakları, daha önce yaşanan büyük sel felaketi sonrası çakıl taşları ile düzeltilmişti.
Yaşanan her aşırı yağmur ve taşkın sonrasında, oluşturulan kriz masaları ve ‘Anında müdahale ediyoruz’ açıklamaları yapan yetkililerin, oluşabilecek bir felaket öncesi dere kenarlarını neden beton bloklarla sağlamlaştırmadığı eleştiriliyor.
“Müdahale gerektirmeyecek önlemler alınmalı..!”
Valilik ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde son iki gündür etkisini gösteren aşırı yağış ve fırtınaya karşı tüm ekipleriyle teyakkuza geçtiğini belirtilmişti. Oluşturulan Kriz Masası ile gelen şikayetleri anında değerlendirip, yağışın etkisiyle su seviyesi yükselen ve taşan derelere müdahale edilerek, oluşabilecek hasarların en aza indirildiği söylendi. Yapılan çalışmaların yetersiz olduğunu ve her yıl yaşanan taşkınlara çözüm üretilmediğini belirten vatandaşlar, “DSİ -Devlet Su İşleri- ve Mersin Büyükşehir Belediyesi, anında müdahale etmek yerine, müdahale gerektirmeyecek önlemler almalı..! Çakıl taşlarıyla mı önlem alıyor? Şehrin içinden geçen Mondros Deresi yatağının kenarları neden sağlamlaştırılmıyor? Son aşırı yağışlarda dere yine taşma noktasına geldi! Taşkın anında burada meydana gelecek felaketlere karşı anında nasıl müdahale edilecek?” diyerek tepkilerini dil getirdi.


