GÖZNE’NİN 70 YILLIK KANALİZASYON SORUNUNU MESKİ GÖRMEZDEN Mİ GELİYOR?
Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi(MESKİ) Genel Müdürlüğü, birçok alanda yenileme ve sorun giderme çalışması sürdürürken, Gözne’de halen somut herhangi bir çalışma olmaması tepkiyle karşılanıyor. Gözneliler, “Bizlerin 70 yıllık kanalizasyon problemi neden çözülmüyor?” diye soruyor.
MESKİ Genel Müdürlüğü, Tarsus İlçesi’ne bağlı Sıraköy ve Çevreli Mahallelerinin 44 yıllık içme suyu sorununu ortadan kaldırdı.1976 yılından bu yana ırmak suyu kullanan mahallelere içme suyu getiren MESKİ’ye yıllardır kanalizasyon problemi yaşayan Gözneliler ise, “Sesimizi duyun artık!” diyerek tepkilerini dile getirdi.
“Avutulduğumuzu düşünmeye başladık”
MESKİ Genel Müdürü Alaeddin Alkaç’ın, “Çalışmalarımız sayesinde Mersinli vatandaşlarımızın yüzlerini güldürmeye devam edeceğiz. Sorunlara kalıcı çözümler üretmek için mesai arkadaşlarımla birlikte görevimizin başındayız” söylemleri karşısında konuşan Gözneliler, “Yıllardır Gözne’de cadde ve sokaklarımıza taşan kanalizasyon problemleriyle uğraşıyoruz. Bizlerin kanalizasyon alt yapı sorunu ne zaman çözülecek? Başvurularımız sürekli ertelenerek aksatılmaya devam ediyor. Çocuk gibi avutulduğumuzu düşünmeye başladık!” dediler.


