AKDENİZ’DE YAŞANAN ‘İNSANLIK DRAMI’

“Akdeniz’de yaşanan insanlık dramına son vererek, halkımızın makus talihini değiştireceğiz.”
“65 mahallemizde güçlü bir kalkınma hamlesi başlattık”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, basında sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümü dolayısıyla kentteki gazetecilerle bir araya gelerek görevdeki ilk 100 gününü değerlendirdi, önümüzdeki süreçte hayata geçireceği projeleri anlattı.

“Halkımızın makus 
talihini değiştireceğiz”

 31 mart yerel seçimlerinden göreve geldiği ilk 100 günde Akdeniz ilçesinde hayata geçirdikleri ve önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladıkları projelerden söz eden, yeniliğin, değişim ve dönüşümün önünde engel olan eski, klasik ve rutin anlayışların üstüne çıkacaklarını belirten Gültak; “Akdeniz’de bir insanlık dramı var. Çünkü Akdeniz’in güncel ve yeni bir tedaviye, modern bir bakış ve yönetim vizyonuna ihtiyacı var. Bu tedavi için yol haritamız ve reçetemiz hazır. Bu amaç ve hedefle, ‘önce insan’ diyerek adil, eşit ve nitelikli hizmet vererek 65 mahallemizde güçlü bir kalkınma hamlesi başlattık.” diye konuştu.

Mersin’in adeta kalbi konumundaki Akdeniz ilçesinin, hizmetler anlamında maalesef geri kaldığını kaydeden Gültak: “Akdeniz’de yaşayan insanlarımızın uğradığı eşitsizliği kaldırmak ana hedefimiz. Geçmişte hizmetlerden mahrum kalan insanlarımıza ulaşıp onlara dokunmaya, onların ihtiyaçlarına göre projeler üretmeye çalışıyoruz. Akdeniz’de yaşanan insanlık dramına son vereceğiz. Halkımızın makus talihini değiştireceğiz.” şeklinde konuştu.                     

1. Sayfadan Devam
Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında kentte görevli gazetecilerle kahvaltıda buluştu. Görevdeki ilk 100 günü değerlendirdi, önümüzdeki süreçte hayata geçireceği projelerden kısa bilgiler verdi.

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, basında sansürün kaldırılışının 111. yıl dönümü dolayısıyla kentteki gazetecilerle bir araya gelerek görevdeki ilk 100 gününü değerlendirdi, önümüzdeki süreçte hayata geçireceği projeleri anlattı. Etkin ve özgür basının demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olduğunu belirten Gültak: “Toplumu sağlıklı ve eksiksiz bilinçlendirmek için çaba gösteren basın mensuplarımız, çok kritik, çok önemli görev icra etmektedir. Basın, kamuoyunun ülke ve dünyadaki gelişmelere dair gerçek, doğru ve güvenilir bilgiler içeren haberlere ulaşılmasını sağlayan, demokrasinin en önemli ayağıdır. Etkin ve özgür basın, demokrasinin vazgeçilmezlerindendir.” dedi. 

“Meclis toplantılarımızı, halkın katılımı ile mahallelerde yapıyoruz”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; ilçede hayata geçirdikleri ve önümüzdeki süreçte hayata geçirmeyi planladıkları projeleri de tek tek anlattı. Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Göreve geldiğimizde, kapalı kapılar ardında değil, halkımızın içinde olacağımızı daima vurgulamıştık. Bu anlamda Mersin’de bir ilke imza atarak temmuz ayı meclis toplantımızı Çilek Mahalle Evi’nde, vatandaşlarımızın da katılımı ile düzenledik. Bu toplantılara devam edeceğiz. İnsana dokunup gönüllere girdiğinizde başaramayacağınız hiçbir şey yoktur. Bu anlamda belediyemizde, çarşamba günlerini ‘Halk Günü’ ilan ettik. Vatandaşlarımızın sorun ve taleplerini dinleyip, çözüme kavuşturuyoruz. İŞKUR ile imzaladığımız protokolle, belediyemizde ‘Kariyer Ofisi’ kurduk. Burada iş arayan vatandaşlarımızın istihdam edilmelerinin yanı sıra danışmanlık hizmeti alabilmelerini de sağlıyoruz.” 

“TOKİ projeleri için önümüzde yasal bir engel yok”

  İmar meselesinin, çarpık ve kaçak yapılaşma sorununun, Mersin kent merkezinin tümünü ilgilendiren önemli bir sorun olduğunu vurgulayan Gültak: “Bu açıdan kentsel yenileme sosyal konut projesi, Akdeniz kadar, tüm kentimiz için önem arz ediyor. Konu üzerinde ciddiyetle duruyoruz. Akdeniz’i, parkları, yeşil alanları, sosyal, kültürel ve sportif yapı ve tesisleri, alt ve üst yapısıyla herkesin gıpta ile baktığı bir kente dönüştürmek için çalışacağız.” dedi. 

Çay Mahallesi’nde, TOKİ’ye ait 135 dönümlük Ataş Yerleşkesi’nde 950 konuttan oluşan bir proje hazırladıklarını belirten Gültak: “Mersin’e göçle gelen insanlarımızın sosyokültürel dokusuna ve günlük yaşamına uygun bir proje çizdik. Ayrıca kent merkezindeki Barış, Bahçe, Mahmudiye, Turgut Reis ve Kültür mahallelerimizde de toplu konut projesi başlattık” dedi. 

TOKİ projeleriyle ilgili herhangi yasal bir engel olmadığınıda sözlerine ekledi. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir