ESKİ DEVLET HASTANESİ ÖĞRENCİLERE YURT OLARAK TAHSİS EDİLMELİ

Devlet Hastanesi’nin taşındıktan sonra boş kalmaması için bu bina ve tesislerin üniversite öğrenci yurdu olması istendi.

Önümüzdeki günlerde tercih telaşının bitecek olup, ancak bu sefer velilerin yaşadığı uygun okullara kayıt ve üniversitenin açıldığında öğrencilerinin barınma ortamı, ulaşım gibi sıkıntıların devam edeceği belirtildi.
Toplumun en büyük mağdur grubu olan veliler bu konuda yalnız bırakılmamalı. Yapılabilirliği belediyelerin olanakları ölçüsünde değerlendirilip, araştırılarak , yaşanan sıkıntıların çözümü için öğrenci ve velilere destek olunmalı.

Öncelikle her yıl YGS tercihleri sonrasında, Eylül ayında ilimizdeki dört üniversiteye kent dışından gelecek binlerce öğrenci ve aileleri,   üniversitelerde kayıt ve barınma telaşı yaşıyacak.
Bu öğrencilerden bir kısmı mevcut üniversite yurtlarında, en azından ilk aylarda yer bulamayıp, kalacak yer telaşı ve stresi yaşıyor. Hatta bazı öğrenciler zorluklar, barınma vb olanaksızlıklar nedeniyle kayıtlarını donduruyor veya iptal ettiriyorlar.

“ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE VE AİLELERİNE BÜYÜK DESTEK OLUR”

Üniversite öğrencileri için kalıcı veya geçici barınma yerlerinin belediyeler tarafından uygun koşullarda sağlanması kentimizin ekonomisine önemli katkı yapan öğrenciler için önemli bir destek  olacak ve kentimiz cazibe merkezi olacaktır. Sağlık Bakanlığı’na ait olduğu düşünülen eski devlet hastahanesi mevcut arsa ve tesisleriyle  Büyükşehir Belediyesine devredilebilir, geçici veya uzun süreli olarak kiralanıp, sınırlı bir tadilatla  ile kısa zamanda hazır hale getirilip, uygun ücretlerle öğrencilerin kalması sağlanabilir. Eski hastahanenin kent merkezinde, bahçesi, yemekhane, kafeterya ve idari mekanlarıyla altyapısının çok uygun bir durumda olması, ilgili kurumlar ve yetkililer benimserse, bürokratik işlemlerin kısa zamanda çözülebileceği öngörülmektedir.
Bu sorunun çözümüne Lütfi Elvan, milletvekilleri, vali, belediye başkanları ve STK’lar destek vermeli.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir