MERSİN’DE ÇEVRE SORUNLARI TARTIŞILDI AMA..! MERSİN’İN CAN ALICI ÇEVRE SORUNLARI GÜNDEME GELDİ Mİ

 Hazırlık çalışmaları devam eden, 2020-2024 yıllarını içerecek olan stratejik plan kapsamında, Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı çalıştay düzenledi. 
Çevrenin korunması ve bu konudaki bilincin artırılmasına yönelik çalışmaların sürdürülmesi amacıyla gerçekleştirilen çalıştaya, iç ve dış paydaşlar ile sivil toplum kuruluşları katıldı ama Mersin’in gerçek çevre sorunlarının dile getirilip getirilmediği sorgulanırken, yıllardır bu konuların takipçisi olanların neden toplantıya çağrılmadıkları da eleştiri konusu oldu.

Toplantıda değişik başlıkları altında ele alınan sorunlar ve çözüm önerileri arasında can alıcı sorunların da ele alınması gerektiğini vurgulayan çevreciler: “Çalıştayda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak projeler ele alınmış. Çalıştay sonrasında rapor düzenlenerek, bu rapor kapsamında paydaşların görüş ve önerileri stratejik plan çalışmalarında değerlendirilmeye alınacakmış. Bizi en çok ilgilendiren konular, Kromsan’ın kanser içeren tehlikeli atıkları, Toros Gübre, ŞİŞECAM, ÇİMSA’dan çıkan zehirli gazlar ve tozlar, Karaduvar’ı işgal eden dolum tesisleri ve tankları, sahillerimizde mantar gibi çoğalıp işgal eden balık çiftlikleri ve nükleer santral için alınması gereken önlemlerdir.

Bu konuda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’nın alacağı kararlar Mersin için yapılması gereken uygulamalardır. Bu konuda Büyükşehir’den açıklama bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir