20 yaş altı Suriye’li atık toplayıcıları..!

Korona virüs günlerinde birçok kez gündeme gelen atık toplayıcıları durmak bilmiyor. Toplayıcı çocuk ve ailelerin birçoğu yabancı kökenli vatandaşlar iken, çocuk yaşta toplayıcılar da dikkat çekiyor. Akdeniz bölgesinde atık toplayan çocuk topladığı atıklar ile evine ekmek götürmek zorunda olduklarını ve bu yolda mecbur olduklarını söyledi. 

Maskesiz ve eldivensiz olarak her mahalleyi gezen ve atık kutularından çöp çıkartan yabancı uyruklu çocuk, “Ben normalde okula giderek eğitimimi sürdürüyorum. Fakat salgın süresince okullar tatil ve ailem çalışamıyor. Bizler de bu şekilde eve para götürüyoruz. Bu işe mecburuz” diye konuştu. 

“Bende evde ders çalışıyor olabilirdim”

Türkiye geneli korona virüs nedeniyle 20 yaş altının sokağa çıkma yasağı olduğunu bildiğini belirten yabancı uyruklu çocuk, “Yaşıtlarım ve okul arkadaşlarım evden çıkamıyorlar. Sağlıkları için korunuyorlar. Bizlerde kendi sağlığımız için insanlardan uzak duruyorum fakat ekonomik zorluklar olmasa bende evde ders çalışıp koronadan saklana bilirdim.” ifadelerini kullandı. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir