BÜYÜKŞEHİR’İN KIRSALDAKİ YOL ÇALIŞMALARI İLÇE HALKINI MEMNUN EDİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde merkezde sürdürdüğü yol çalışmalarını kırsala da taşımaya devam ediyor. Ekipler son olarak Erdemli ilçesine bağlı Hüsametli ve Küstüllü Mahallerini birbirine bağlayan 5 bin 600 metrelik yolda sathi kaplama çalışması gerçekleştirdi. Mahalle sakinlerinin talepleri doğrultusunda harekete geçen ekipler, daha önce oldukça dar ve deforme olmuş yolu genişleterek yola işlevsellik kazandırdı.

Kent genelinde yol ağlarının daha güvenli, konforlu ve kesintisiz olması için yaptığı yatırımlarla ulaşım ağını her geçen gün iyileştiren ve geliştiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkezde sürdürdüğü yol çalışmalarını kırsala da taşımayı sürdürüyor. Özellikle ilçelerde üretimin yoğun olduğu yerlerde ürünlerini Toptancı Sebze ve Meyve Hal’ine götürürken zorluk çeken üreticileri sevindiren Büyükşehir’in Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, bu kez Erdemli ilçesinde çalışmalarını tamamladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bölgedeki bir toplantısında mahalle sakinlerinden ve üreticilerden gelen talep üzerine Hüsametli ve Küstüllü Mahallerini birbirine bağlayan 5 bin 600 metrelik yolda ekipler ilk olarak dar olan yolu genişletti. Daha önce iki aracın yan yana geçmekte zorlandığı ve olumsuz hava koşulları sebebiyle üzerinde çeşitli çukurlar oluşan, oldukça deforme olmuş yolda genişletme çalışmalarının bitmesi ile yol, sathi kaplama ile buluşturuldu.

Sık sık araçlarını tamire götürmek zorunda kalan mahalle sakinleri ve üreticiler Büyükşehir sayesinde bu dertten kurtuldu. Merkezde yapılan çalışmaların ayrım gözetilmeksizin kırsalda da devam ettirildiğini söyleyen mahalle sakinleri taleplerinin yerine getirilmesinden büyük memnuniyet duyarak Başkan Vahap Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Uzunbağ: “Çiftçimizin ürünlerini bozulmadan götürebilmesi için uygun yollar yapmaya devam ediyoruz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erdemli Koordinatörü Vedat Uzunbağ, Hüsametli ile Küstüllü arasındaki yolun 5 bin 600 metrelik bir mesafe olduğundan söz ederek, “Daha önce virajlarda, bozuk yerlerde ve sorunlu bölgelerde genişletme çalışmalarını tamamlamıştık. Şimdi de sathi kaplama asfaltlama yapıyoruz. Bütün Erdemli’nin hemen hemen köyleri birbirine bağlayan yollarında hiçbir eksik kalmadı. Son bölümlere de geldik. Bu 5 yıl içerisinde zaten tamamladık, ikinci tur iyileştirme çalışmalarımıza başladık. Vatandaşımıza hayırlı olsun. Çiftçimizin, köylümüzün, üreticimizin ürünlerini hale ya da satacağı noktaya bozulmadan, örselenmeden götürebilmesi için uygun yollar yapmaya devam ediyoruz. İşimiz bitmedi daha iyisinin peşindeyiz. Bunun için çalışıyoruz” dedi.

Demirtaş: “Çiftçilerimizin, vatandaşımızın rahat kullanabileceği bir yol oldu”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’nda formen olarak görev yapan Mustafa Demirtaş, “Erdemli’nin Hüsametli-Küstüllü mahalle yollarını birbirini bağlayan yol çalışmamızı yapıyoruz. Bu yol önceden dar bir yoldu. Önce genişletmesi yapıldı, sonra da sathi kaplama asfaltını döküyoruz. 5 bin 600 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde, çiftçilerimizin, vatandaşımızın rahat kullanabileceği bir yol oldu” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bölgedeki bir toplantısında muhtarlar ve vatandaşlardan gelen talep üzerine yoldaki çalışmaların hızla başladığını aktaran Demirtaş, “Başkanımız bu yolun genişletilmesini ve güzel bir yol çıkarmamızı istedi ve biz de çalışmamızı Başkanımızın sözleri doğrultusunda yapıyoruz. Vatandaş burada sebze ekiyor ve yoldaki tozdan dolayı güzel bir verim alamıyorlardı. Şimdi ise vatandaşlar bu verimi alıyor ve Başkanımıza teşekkür ediyor” diye konuştu.

Muhtar Issı: “Vahap Başkanımız hiç kimseyi ayırt etmeden hizmet götürüyor”
Küstüllü Mahalle Muhtarı Ali Issı, yollarının daha önceden çok dar olduğundan söz ederek, “Vahap Başkan’ın bayramlaşma programında kendisinden rica etmiştik. Vahap Başkan bize; şehirde, merkezde ne varsa kırsalda da olacağını söyledi. Başkanımızın zaten hizmet konusunda insanlara bakış açısı farklı. Hiç kimseyi ayırt etmeden hizmet götürüyor. Bize şehirdeki yol gibi bir yol sundu” dedi.

Bölgelerinin üretim bölgesi olduğunu kaydeden Issı, “Yaz dönemi domates üretimi var. Kışın da insanlar çoğunlukla köyümüzde yerleşik olarak yaşıyorlar. Vahap Başkanım insanlara daha konforlu ve daha güzel bir yol, daha güzel bir hizmet sundu. Var olsun, daim olsun. Vahap Başkanım ile devam” diye konuştu. Yolun yapılmadan önceki hali ile 2 aracın yan yana geçiş yapamadığını da belirten Issı, “Tek şeritli bir yol gibiydi. Arabalar karşı karşıya geldiğinde birbirini bekliyordu. Şu anda büyük ve geniş oldu. Çift araba rahat ve konforlu bir şekilde geçebiliyor. Merkeze rahat bir şekilde ulaşımımız oldu” dedi.

Muhtar Aksay: “Yolumuz genişledi”
Hüsametli Mahalle Muhtarı Mihsap Aksay, yolun ilk olarak 1974’te yapıldığını hatırlatarak, “O zamandan bu yana ufak tefek onarımlar yapıldı ama temeli 1974 tarihine dayanıyor. Yolumuz çok yıpranmıştı. Şimdi yolumuz hem genişledi hem de çok emek verdiler” dedi. Bölgelerinin bir tarım alanı olduğunu ifade eden Aksay, üreticilere sağlanmış olan katkıdan söz ederek, “Bu yol araçların çok gidip geldiği bir yol. Bu yol çok önemli. Büyük bir sorun giderildi. Yukarıdaki köyleri de ilgilendiren bir yol” dedi ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Yol çalışması vatandaşları memnun etti: “Yol varsa medeniyet vardır”
Hüsametli Mahallesi’nden Veli Sarı, yolun önceki hali hakkında bilgi verirken, “Bu yolun önceki hali çok dardı ve uzun yıllar önce yapıldığı için de çoğu yerinde göçme ve kırılma. Yani darmadağın bir hali vardı diyebiliriz. Zahmetli oldu ama iyi oldu. Yapılan bu hizmetten dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne ve özellikle Vahap Başkan’a mahallem ve kendim adına çok teşekkür ederim” diye konuştu. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinde ayrımcılık olmadığını anlatan Sarı, “Görünen köy kılavuz istemez. Erdemli veya Mersin’in içinde nasıl bir hizmet varsa, Mersin’in en kırsal mezrasında da aynı hizmetleri görüyoruz. Çok memnunuz” diyerek ayrımcılık olmadan hizmet aldıklarını vurguladı.

Bölgelerindeki vatandaşların sebzecilikle uğraştığını da anlatan Sarı, “Özellikle Ağustos, Eylül ayları bizim hasat aylarımız ve görüldüğü üzere de bu yol çok yoğun olarak kullanılan bir yol. Bu yolun yapılması demek, köylünün ürününü satış yapacağı yere daha rahat sevk etmesi demek. Yol medeniyettir. Yol varsa medeniyet vardır” diye konuştu.

Küstüllü Mahallesi’nde yaşayan ve minibüsçülük işi ile uğraşan vatandaşlardan Nail Gürsoy, yolları yapılmadan önce aracının sık sık bozularak kendisine maddi açıdan masraf çıkarttığından söz etti. Yollarının yapılması ile bu dertten kurtulduklarını anlatan Gürsoy, “Eskiden 2 aya bir minibüsümüze ön düzen yaptırıyorduk. Yolumuz güzel oldu. En çok da bu yolu ben kullanıyorum ve bana devamlı maliyet çıkarıyordu. Çünkü lastiğin eskiyor, ön düzenin bozuluyor. Neredeyse dedelerimizin çekiç ile işlediği yoldan gidiyorduk ama şimdi muazzam oldu. Eskiden senede bir lastik değiştiriyordum ama şimdi yolumuz yağ gibi oldu” ifadelerini kullandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir